Futbol

Del Piero'dan Pirlo yorumu

09 Ağustos 2020 Pazar 15:46 - Son Güncelleme 09 Ağustos 2020 Pazar 18:30  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalyan futbol adamı Alessandro Del Piero'dan, Andrea Pirlo'ya övgü. Pirlo'nun Juventus'ta teknik direktörlük görevine getirilmesini değerlendiren Del Piero, "O Zidane'dan daha başarılı olabilecek her şeye sahip" dedi.

Alessandro Del Piero, Andrea Pirlo'nun teknik direktörlük görevini yorumladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda eden Juventus'ta Maurizio Sarri'nin görevine son verilmesinin ardından 41 yaşındaki Pirlo ile sözleşme imzalandı. 

Juventus'taki bu gelişmeyi değerlendiren ilk isim ise Pirlo'nun eski takım arkadaşı Del Piero oldu.

İtalyan televizyonuna konuşan Del Piero, "Juventus yönetiminden böyle bir hamle beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu" dedi. Del Piero, Pirlo'nun yeni görevinde başarılı olacağını da belirtti. 

Son dönemde İtalya'da efsane oyuncuların teknik direktörlük serüvenlerine değinen Del Piero, "Filippo ve Simone Inzaghi, Gennaro Gattuso gibi oyuncular, ciddi tecrübeleri olmadan teknik direktörlüğe atıldı ve çok başarılı oldu" ifadesini kullandı. 

Del Piero, son olarak futbolculuk zamanlarında oldukça kıyaslanan ikiliye de değindi. İtalyan oyuncu, "Zidane ile Pirlo'yu kıyaslamak pek adil olmaz. Ama Pirlo, Zidane'dan daha başarılı olabilecek her şeye sahip. Kulübü, oyuncuları ve yöneticileri de yakından biliyor" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Juventus'un teknik direktörü Pirlo oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz