Futbol

Del Piero'nun bırakmaya niyeti yok

04 Ağustos 2014 Pazartesi 12:36 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2014 Pazartesi 12:37

"Bir yıl daha oynayacak kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum"

 İtalya Milli Takımı ve Juventus'un sembol ismi Alessandro Del Piero, 39 yaşında olmasına rağmen bir sezon daha futbol oynamak istediğini söyledi.

Avustralya Lig karması formasıyla 10 Ağustos tarihinde, Sidney kentindeki ANZ Stadı'nda düzenlenecek gösteri maçında, 19 yıl boyunca top koşturduğu eski takımı Juventus'a karşı mücadele edecek Del Piero, FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, eski kulübüne karşı oynamanın heyecan verici olacağını belirterek, "Ne olacağını kestirmek güç çünkü eşsiz bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

2012-2013 sezonunda transfer olduğu Avustralya Birinci Futbol Ligi (A-League) takımlarından Sidney'den nisan ayında ayrılan 39 yaşındaki forvet oyuncusu, kariyerinin bundan sonraki bölümüyle ilgili şunları kaydetti:

"Bu, belki Avustralya'daki son maçım olabilir ama kariyerimin son maçı değil. Şimdi kendim için en iyi seçeneği tercih etmem gerekiyor ancak sahada olmak istiyorum. Futbol benim için bir tutku. Bir yıl daha oynayacak kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum."

2006 yılında FIFA Dünya Kupası'nı kaldırma sevinci yaşayan, Juventus formasıyla 4 kez lig şampiyonluğu ve 1996 yılında da UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Del Piero, 1993-2012 yıllarında giydiği Juventus formasıyla oynadığı 705 maçta 289 kez fileleri havalandırmıştı. İtalyan golcü, Sidney formasıyla çıktığı 48 maçta da 24 gole imza atmıştı.

Sıradaki Haber
Avrupa'da futbol sezonları açılıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz