Futbol

Denktaş'tan KTFF'ye kararlılık mesajı

30 Mart 2015 Pazartesi 19:34 - Son Güncelleme 30 Mart 2015 Pazartesi 19:38

''Bakanlığımız, KTFF ile ilişkilerini askıya alma kararlılığındadır''

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile başlattığı süreç devam ettiği müddetçe bakanlığın, KTFF ile ilişkilerini askıya alma konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Serdar Denktaş, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun KOP'a yaptığı müracaata ilişkin açıklamasında, "Sertoğlu, FIFA'ya yazdığı mektupla KOP'a müracaatının ilk adımını atmıştır" ifadesini kullandı.

KKTC'nin zor şartlar altında kurulan ve varlığını sürdüren bir devlet olduğuna dikkati çeken Denktaş, şunları kaydetti:

"Bu devlet, Türkiye'nin de katkılarıyla oluşan bütçesiyle imkanlarını zorlayarak kendi kurumlarına katkı yapmaktadır. Yapılan açıklamalardan da anlaşılmaktadır ki devletimizin futbola yapmakta olduğu katkı küçümsenmektedir. Talep doğrultusunda gerek mali gerekse siyasi anlamda ortaya koyduğumuz uğraş yok sayılmaktadır. Bakanlığımız, başlatılan süreç devam ettiği müddetçe KTFF ile ilişkilerini askıya alma kararlılığındadır. Spor bütçesinin önemli bir bölümünü ayırdığımız federasyonla bir protokol çerçevesinde yürüttüğümüz ilişkiler, bakanlığımızın yetkili birimlerince gözden geçirilecek ve gereken kararlar alınarak yürürlüğe konacaktır."

AA

Sıradaki Haber
Hamren'den İran'la ilgili geri vites
Yükleniyor lütfen bekleyiniz