Futbol

Dev maçta Messi oynayacak mı?

20 Kasım 2015 Cuma 13:27 - Son Güncelleme 20 Kasım 2015 Cuma 15:52

Real Madrid ile Barcelona, Bernabeu Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak.

El Clasico'da yeni bir sayfa açılıyor. Milyonların sabırsızlıkla beklediği karşılaşmada Real Madrid, 21 Kasım Çarşamba günü Bernabeu stadyumunda Barcelona'yı ağırlayacak. Böylece 1929 yılında başlayan ezeli rekabette, taraflar 171'inci randevusuna çıkmış olacak. 

Geride kalan maçlardaysa başkent ekibinin üstünlüğü göze çarpıyor. Real Madrid, 71 kez sahadan galip ayrılırken Katalan ekibinin 67 galibiyeti bulunuyor. 86 yıllık rekabette ağlar tam 546 kez sarsıldı. Her iki takım şu ana kadar kendi evinde 99 gol atarak ilginç bir istatistiğe imza attı. 

Navas ve Benzema oynayacak mı?

Karşılaşma öncesi sakat futbolcular her iki takımın hocasını da düşündürüyor. Real Madrid'de sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçında forma giyemeyen kaleci Keylor Navas bu maça yetişecek. Şantaj skandalıyla adın anılan ve bir buçuk aydır sahalardan uzak kalan Benzema'nın da maç kadrosunda yer alması bekleniyor.

Messi'nin durumu

Herkesin cevabını merak ettiği soruysa, El Clasico'nun en golcü ismi Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin zorlu 90 dakikada forma giyip giyemeyeceği. Sakatlığı nedeniyle yaklaşık iki aydır forma giyemeyen Messi takımla çalışmalara başladı. Luis Enrique'nin şans vermesi halinde Arjantinli yıldız sahada olacak.

Güvenlik hat safhada

Paris'teki terör saldırısının ardından El Clasico'da güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. 83 bin kişi kapasiteli Santiago Bernabeu Stadyumu ve çevresinde 2 bin 400 güvenlik görevlisi görev yapacak. Yetkililer maç öncesinde uzun kuyruklar oluşmaması için taraftarları mümkün olduğunca erken stada gelmeleri konusunda uyardı.  İspanyol hükümeti, ülke genelinde olası bir terör saldırısına karşı güvenlik alarmının en yüksek düzey olan 5'e çıkartılabileceğini duyurdu.

Karşılaşma öncesi kameraların karşısına çıkan Andres İniesta'nın gündeminde de alınan bu güvenlik önlemleri vardı. Şu ana kadar 31 El Clasico maçında oynayan İspanyol futbolcu "umarım karşılaşmanın ardından alınan güvenlik önlemleri değil, güzel futbol konuşulur" ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
VİDEO | "Kanseri yeneceğim"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz