Futbol

Devler Soma'daki acıyı paylaştı

14 Mayıs 2014 Çarşamba 22:29 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2014 Çarşamba 23:28

Futbolun devleri Soma'daki facia nedeniyle mesaj yayımladı.

Futbolun devleri Soma'daki maden faciası ile sarsılan Türkiye'nin acısına ortak oldu. Bir çok kulüp facia ile ilgili mesaj yayımladı.

İŞTE ACIMIZI PAYLAŞAN O MESAJLAR

İngiltere'nin işçi takımı olarak bilinen Liverpool Kulübü, Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Liverpool kulübü, Facebook hesabından Soma'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı.

"TÜM TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ"

Liverpool, başsağlığı mesajında şunları yazdı:

Manisa, Soma'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, tüm Türkiye'ye başsağlığı dileriz. Yaralı olan kazazedelerin ise bir an önce sağlıklarına kavuşmaları umuduyla acil şifalar diliyoruz. Meydana gelen kaza sonucu madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının da en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ederiz.

Chelsea'den de mesaj geldi

Bir başka İngiliz devi Chelsea de Twitter hesabından tüm Türkiye'nin acısını paylaştı. Kulüp hesabından gönderilen iletide, "İyi dileklerimiz özellikle etkilenen Manisa'da ve tüm Türkiye ile birlikte" denildi.

Barcelona'dan anlamlı Soma mesajı

İspanya La Liga'nın dünya devi ekiplerinden Barcelona da Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Türk bayrağının önünde İniesta, Xavi, Messi, Puyol ve Fabregas'ın bulunduğu fotoğrafı Twitter adresinden paylaşan Barcelona, Soma'da yaşanan olay nedeniyle üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Schalke 04 de unutmadı

Almanya'nın maden bölgesi Ruhr'un madencilerin takımı olarak bilenen takımı Schalke 04 de Soma'daki faciayı unutmadı.

Schalke'den yapılan açıklamada, "Schalke 04 Futbol Kulübü Soma’da meydana gelen maden faciasını acı bir haberle öğrenmiş olup ve Almanya’nın bir madenci kulübü olarak bize ulasan haber ve resimlerden dolayı büyük bir yastadır. Hayatını kaybeden 200 işçinin ailelerine sabır, yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diliyoruz." denildi.

 

Borussia Dortmund'dan Türkçe, Almanca ve İngilizce mesaj

Schalke'nin ezeli rakibi, Ruhr bölgesinin diğer takımı Borussia Dortmund da Soma'daki faciayı unutmadı.

Bundesliga ekibi, Türkçe, Almanca ve İngilizce yazdığı mesajda, "Türkiye’de meydana gelen maden ocağı kazasını öğrenmekten büyük üzüntü duymaktayız. Böyle üzücü bir zamanda Türkiye’ye en iyi dileklerimizi sunarken, tüm yaralı madencilere acil şifalar dileriz." dedi.
 
Lukas Podolski'den Türkçe mesaj

Arsenal'de forma giyen Alman futbolcu Lukas Podolski de Facebook sayfasından Türkçe ve Almanca mesaj yayınladı.


 

Porto'dan da mesaj var

Portekiz'in ünlü ekibi Porto da twitter hesabından Soma'daki facia ile ilgili Türkçe mesaj yayımladı. Mesajda, "FC Porto Manisa'da gerçekleşen felaketten dolayı Türk halkına geçmiş olsun diler" denildi.

 

Sheffield United'dan da taziye mesajı 

İngiltere'nin köklü kulüplerinden Sheffield United takımı da Soma'da hayatını kaybeden madenciler için Twitter'dan bir taziye mesajı yayınladı. Yöneticisi bir Türk olan çelik işçilerinin takımı Sheffield United'ın mesajında, şu ifadeler yer aldı:

"Yöneticimiz Selahattin Baki'nin ülkesi Türkiye'de yaşanan maden felaketinde hayatını kaybedenlere taziyelerimizi ve en iyi dileklerimizi sunuyoruz." 

Sıradaki Haber
Irkçılığa sıfır tolerans
Yükleniyor lütfen bekleyiniz