Futbol

Dortmund'da Edin Terzic dönemi

23 Mayıs 2022 Pazartesi 16:12 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2022 Pazartesi 16:33  |  Kaynak : TRT SPOR

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da teknik direktörlük görevine 39 yaşındaki çalıştırıcı Edin Terzic getirildi.

2013-15 yılları arası Beşiktaş'ta Slaven Bilic'in yardımcılığını üstlenen Edin Terzic, Alman ekibi Borussia Dortmund'un teknik direktörü oldu. BVB, genç teknik adamla 3 yıllığına anlaşmaya vardı.

2020-21 sezonunda görevine son verilen Lucien Favre'nin yerine geçici olarak sarı-siyahlıların başına geçen ve Almanya Kupası'nı (DFB Pokal) kaldıran Edin Terzic, bu başarısının ardından teknik heyet sorumlusu olarak görev yapmıştı. 39 yaşındaki teknik adam, 2022-23 sezonundan itibaren Ruhr ekibini çalıştıracak.

Sportif direktör Sebastian Kehl anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Geçen hafta sonu Edin Terzic ile birkaç yoğun görüşme gerçekleştirdik ve bu kararın Borussia Dortmund için doğru karar olduğuna ikna olduk. Edin kulübümüzü, çevreyi, takımın büyük bir kısmını tanıyor ve taraftarlarımıza başarılı futbol sunabilmek için ne gibi düzenlemeler yapmak istediğimizi biliyor. 2022/23 sezonu, bizim için yeni bir başlangıç olacaktır." ifadelerini kullandı.

Edin Terzic ise 3 yıllık anlaşmanın ardından sarı-siyahlı kulübün web sitesine şu açıklamayı yaptı:

“Şimdiye kadar birçok insan Borussia'nın hayatımda ne kadar önemli yer ettiğini biliyor. Bu nedenle Aki Watzke, Michael Zorc ve Sebastian Kehl'e büyük güven ve bu büyük sorumluluğu devrettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Takımın ve tüm kulübün başarısı için her gün her şeyimizi vereceğiz."

Sıradaki Haber
Bayern Münih'ten Neuer’e yeni sözleşme
Yükleniyor lütfen bekleyiniz