Futbol

Dortmund'tan transferde büyük başarı

11 Mayıs 2022 Çarşamba 19:50 - Son Güncelleme 11 Mayıs 2022 Çarşamba 19:57  |  Kaynak : TRT SPOR

Borussia Dortmund, son yıllarda transferdeki başarısıyla dikkat çekiyor. Alman ekibi, altyapısından çıkardığı ya da düşük bedellerle aldığı oyuncuları parlatarak büyük gelir elde etti. Haaland transferi, bu başarının son örneği oldu.

Avrupa'da bazı kulüpler, transferde yaptığı hamlelerle hem başarı hem de gelir elde etmeleriyle ön plana çıkıyor. Bu ekiplerden biri de Borussia Dortmund.

Erling Haaland'ı, Manchester City'ye satan Alman temsilcisi hatırı sayılır bir parayı kasasına koydu.

Borussia Dortmund, Norveçli golcüyü Ocak 2020'de 20 milyon avro karşılığında Salzburg'dan renklerine bağlamıştı. Haaland'ın, 60 milyon avroya İngiliz ekibinin yolunu tuttuğu ifade edildi.

Alman ekibi, 21 yaşındaki oyuncudan yaklaşık 40 milyon avro kazandı. Borussia Dortmund'ta 88 maça çıkan Norveçli oyuncu, 85 gol atıp, 23 asist yapmayı başardı.

Dortmund, Haaland'ın yerine yine Salzburg'dan Karim Adeyemi'yi 30 milyon avro ücretle kadrosuna kattı.

2008-2009 sezonunda Jurgen Klopp'un takımın başına gelmesiyle çıkışa geçen Alman ekibi, o yıldan bu yana transfer stratejisiyle de dikkat çekiyor.

Altyapısından çıkardığı Pulisic'i Chelsea'ye 64 milyon avroya satan sarı-siyahlılar, bir diğer altyapı ürünü olan Mario Götze'yi de 37 milyon avroya Bayern Münih'e gönderdi.

Borussia Dortmund, 4 milyon avro bedelle kadrosuna kattığı Mats Hummels'i 35 milyon avroya Bayern'e; 13 milyon avroya transfer ettiği Aubameyang'ı da 68 milyon avroya Arsenal'e sattı.

Rurh ekibi ayrıca Jadon Sancho ve Ousmane Dembele'den de önemli kar elde etti.

35 milyon avro bedelle kadrosuna kattığı Dembele'yi Barcelona'ya 140 milyona satan sarı-siyahlılar, 8 milyon avroya transfer ettiği Sancho'yu da Manchester United'a 85 milyon avroya gönderdi.
  

Sıradaki Haber
La Liga'da mutlu bir Türk: Enes Ünal
Yükleniyor lütfen bekleyiniz