Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Drogba, Eto'o ve Demba Ba'dan doktorlara büyük tepki

03 Nisan 2020 Cuma 19:42

Koronavirüs salgını için aşı çalışmaları sürerken, uzmanlar aşının ilk nerede denenmesi gerektiğini tartışıyor. Fransa'da ise iki doktor, "Afrika'da deneyelim" dedi, Drogba, Eto'o ve Demba Ba sosyal medyadan doktorlara tepki gösterdi.

Süper Lig'de forma giyen 3 Afrikalı oyuncu, bugünlerde dünyanın gündeminde. Didier Drogba, Samuel Eto'o ve Demba Ba, Fransa'da bir televizyon kanalında, "Koronavirüs aşı denemeleri Afrika'da denensin" tartışması yapılınca sosyal medya hesaplarından tepkilerini gizlemediler. 

Özellikle Afrika'daki etkisi sporcu kimliğinin ötesinde olan Drogba, "Afrika bir test laboratuarı değil. Bu aşağılayıcı, yanlış ve en derinden ırkçı kelimelerin kınanmasını istiyorum. Afrika'yı mevcut COVID-19'dan kurtarmamıza yardımcı olun. Afrika halkını insan kobayları olarak kabul etmeyin! Kesinlikle iğrenç. Afrikalı liderler nüfuslarını bu korkunç komplolardan korumakla yükümlüdürler." ifadesini kullandı. 

Demba Ba ise "Beyazların üstün olduklarını düşündükleri batıya hoş geldiniz. "Yükselme zamanı." dedi. Samuel Eto'o ise bu tweete, "Afrika oyun alanınız değil" diyerek cevap verdi. 

Kaynak: TRT SPOR
 

Etiketler: Demba BaDrogbaEto'okoronavirüs