Futbol

Drogba, federasyon başkanlığına aday

02 Ağustos 2020 Pazar 14:27 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2020 Pazar 15:05  |  Kaynak : TRT SPOR

Eski Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba, ülkesi Fildişi Sahili'nin Futbol Federasyonu Başkanlığına aday oldu. Efsane oyuncu, "Futbolumuzun kötü gittiği bir sır değil. Hedefim ülkemde futbolun gelişimine katkı sağlamak" dedi.

Bir dönem Galatasaray forması da giyen unutulmaz futbolcu Didier Drogba, aktif futbolculuk kariyerini noktalamasına rağmen yeşil sahalardan kopamıyor.

Kariyerine yeni bir yön vermek isteyen Fildişi Sahilli yıldız, ülkesinin Futbol Federasyonu Başkanlığına aday oldu.

Adaylığını resmiyete kavuşturmak için Abidjan'daki federasyon binasına giden Drogba, yüzlerce futbolsever tarafından coşkuyla karşılandı.

Başvurunun ardından açıklamalarda bulunan tecrübeli isim, “Futbolumuzun kötü gittiği bir sır değil ve bu yüzden ekibimle Fildişi Sahili futbolunun yeniden doğuşuna katkı vermeye kendimizi adadık. Hedefim, bu ülkenin futbolda bana verdiklerini ona geri vermek ve ülkemde futbolun gelişimine katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.

Futbolseverlerin ilgisine rağmen Didier Drogba, seçimlerde favori gösterilmiyor. 42 yaşındaki futbol adamının başkanlık yarışındaki en önemli rakibi Idriss Diallo olacak.

2 kez Afrika'da Yılın Futbolcusu seçilen Drogba, kariyeri boyunca 1 Şampiyonlar Ligi, 4 Premier Lig ve 1 de Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Sıradaki Haber
Çalhanoğlu en golcü sezonunu geçirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz