Futbol

Drogba golünü attı

26 Ekim 2014 Pazar 21:20 - Son Güncelleme 26 Ekim 2014 Pazar 23:40

"Düşler Tiyatrosu"nda perdeyi Drogba açtı, van Persie kapadı.

İngiltere Premier Lig'de oynanan maçta Manchester United, sahasında lider Chelsea ile 1-1 berabere kaldı.

"Düşler Tiyatrosu" olarak bilinen Old Trafford Stadı'ndaki mücadelede iki takım da önemli gol ayaklarından yoksun başladı. Manchester ekibinde Rooney ve Falcao, 18 kişilik kadroda yer almazken, Chelsea'de ise Diego Costa ve Remy'nin yokluğunda menajer Jose Mourinho, ileri uçta Drogba ile gol aradı.

İlk yarı boyunca ataklarının yarıya yakınını sol kanattan yapan Manchester United, yine bu kanattan 23. dakikada geliştirdiği bir atakta gole çok yaklaştı. Januzaj'nin pasıyla ceza alanında hareketlenen Robin van Parsie'nin, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Londra ekibinin file bekçisi Courtois ayaklarıyla topu çeldi.

Chelsea, ilk yarının son dakikalarında Drogba ile gole çok yaklaştı ancak kaleci De Gea'yı geçemedi. Hazard'ın pasıyla ceza alanında müsait durumda topla buluşan Drogba'nın yakın mesafeden şutunda, İspanyol kaleci tehlikeyi ayaklarıyla uzaklaştırdı.

Ev sahibi ekibin rakibine ataklarda 8'e 4, kaleyi bulan şutlarda ise 3'e 1 üstünlük kurduğu ilk yarı golsüz sona erdi.

Chelsea, ikinci yarıya golle başladı. Drogba'yla verkaç yaparak ceza alanına giren Hazard'ın karşı karşıya pozisyondaki şutunda kaleci De Gea topu kornere çeldi. Yüzde yüzlük bu pozisyondan yararlanamayan Londra ekibi, korner atışında ön direkte iyi yükselen Drogba'nın kafa vuruşuyla 53. dakikada 1-0 öne geçti.

Chelsea'ye döndükten sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Maribor'a karşı ilk golünü atan 36 yaşındaki Drogba, "Kırmızı Şeytanlar" karşısında da ligdeki ilk golünü atma başarısını gösterdi. Drogba, Premier Lig'deki son golünü 2 yıl önce mart ayında oynadıkları Stoke City maçında atmıştı.

Jose Mourinho ve Louis van Gaal, 67. dakikada oyuna müdahale ederek takımlarında oyuncu değişikliğine gitti. Mourinho, Oscar'ın yerine Jon Obi Mikel'i, Hollandalı teknik adam ise Mata'nın yerine James Wilson'ı sahaya sürdü. Gol sonrası beraberlik için baskısını artıran ev sahibi ekip, 80. dakikada Persie ile gole yaklaştı ancak bu futbolcunun ceza alanı sol çaprazından vuruşunda kaleci Courtois gole izin vermedi.

Mücadelenin uzatma dakikalarında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Chelsea'nin savunma oyuncusu Ivanovic, takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikada ev sahibi takımın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında Fellaini'nin kafa vuruşu kaleci Courtois'den döndü. Van Persie dönen topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 1-1.

Bu sezon Manchester'da skor değişmedi

Jose Mourinho'nun ikinci döneminde bu sezon lige çok iyi başlayan ve namağlup liderliğini sürdüren Chelsea, sadece Manchester City ve Manchester United ile deplasmanda oynadığı maçlarda puan kaybetti.

Londra ekibi, ligin beşinci haftasında Manchester City ile oynadığı maçın 71. dakikasında Schürrle ile öne geçmiş ancak eski futbolcusu Lampard'ın 85. dakikada attığı golle sahadan bir puanla ayrılmıştı.

Mourinho yine yenilmedi

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'da bir dönem birlikte çalışan, daha sonra Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde önemli başarılara imza atan Portekizli teknik adam Mourinho ile Hollandalı meslektaşı van Gaal arasındaki ikinci randevuda da Mourinho sahadan kaybetmeden ayrıldı.

İki teknik adam daha önce 2010 yılında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelmişti. Mourinho'nun çalıştırdığı Inter, van Gaal yönetimindeki Alman temsilcisi Bayern Münih'i Diego Milito'nun 35 ve 70. dakikalarda attığı gollerle 2-0 yenerek kupaya uzanmıştı.

4 yıl sonra bu kez İngiltere Premier Lig'de yolları kesişen Mourinho ile van Gaal arasındaki buluşma, Drogba ve Robin van Persie'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere tamamlandı.

Sıradaki Haber
Oğuz Çetin'in takımı mağlup
Yükleniyor lütfen bekleyiniz