Futbol

"Dünyanın en iyisi Pastore"

14 Nisan 2015 Salı 15:55 - Son Güncelleme 14 Nisan 2015 Salı 16:05

Eski Fransız futbolcu Cantona "Bana göre dünyanın en iyi oyuncusu Pastore."

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın sembol isimlerinden eski Fransız futbolcu Eric Cantona, dünyanın en iyi oyuncusunun, Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint Germain (PSG) forması giyen Arjantinli Javier Pastore olduğunu iddia etti.

Çin'in Şanghay kentinin yarın evsahipliği yapacağı 2015 Laureus Dünya Spor Ödülleri töreni öncesinde basın toplantısı düzenleyen Cantona, "Dünyanın en iyi futbolcusu kim" sorusuna, çoğu futbol adamından farklı olarak "Cristiano Ronaldo" ya da "Lionel Messi" yanıtını vermedi.

Fransa Milli Takımı formasını 45 kez giyen 48 yaşındaki Cantona, İngiliz basınında yer alan açıklamasında, "Bana göre dünyanın en iyi oyuncusu Javier Pastore. Oyununu görebilmek için yalnızca iki PSG maçını izlemem yetti. Pastore sürprizlerle dolu. Dünyadaki en yaratıcı futbolcu. Bu tarz oyuncuları seviyorum" ifadelerini kullandı.

Cantona, 1992-1997 yıllarında top koşturduğu ve 4 kez lig şampiyonluğu yaşadığı Manchester United kulübü hakkında "Bazen maçları kaybettiğiniz bir sezon geçirirsiniz ve ligi dördüncü, beşinci sırada bitirirsiniz. Manchester United, gelecek sezon şampiyon olabilir. Büyük bir kulüp ve zirvede olabilir" yorumunu yaptı.

Premier Lig'de pazar günü oynanan ve Manchester United'ın ezeli rakibi Manchester City'i 4-2 yendiği derbi maça da değinen Fransız spor adamı, "Gurur duydum. Şimdi kentin kralı onlar. İkisi de İngiltere'nin en iyi kulüpleri arasında ve bu maçı kazanmak çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"Kırmızı Şeytanlar"ı Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'in çalıştırmasının önemine değinen Cantona, Hollanda ve Manchester United'ın oyun felsefelerinin aynı olduğunu kaydetti.

Cantona, Manchester City'nin son üç yılda iki kez şampiyonluğa ulaştığını belirterek, "Fakat her yıl kazanamazlar, Premier Lig çok zorlu. Ligde hem zengin hem de genç futbolculara sahip kulüpler var. Çok parayla takım kurabilir ve şampiyon olabilirsiniz. Ancak genç kadronuz varsa 10 yıla ihtiyacınız var. Güçlü bütçesiyle istediği futbolcuları alan ancak genç futbolcular üzerinde de çalışan kulüpleri tercih ediyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Liverpool'da kahkaha krizi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz