Futbol

Dzeko, Roma yolunda

13 Kasım 2013 Çarşamba 11:23 - Son Güncelleme 13 Kasım 2013 Çarşamba 11:25

Galatasaray'ın da istediği golcünün İtalya'yı tercih ettiği iddia ediliyor.

Yaz transfer döneminden bu yana listenin adeta 1 numarası haline gelen Edin Dzeko'dan Galatasaray'a kötü haber geldi. Sarı kırmızılıların Mancini göreve geldikten sonra ısrarını arttırdığı Bosnalı golcü, Manchester City'den ayrılıyor. Haziran ayında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na formda bir şekilde katılmak istene Edin Dzeko, gideceği takım için tercihini yaptı.

Galatasaray ısrarla istemişti

Premier Lig'de Mancini döneminde en önemli gol silahlarından biri olan Dzeko, İtalyan hocanın görevden ayrılmasıyla istediği kadar süre alamamaya başladı. Sezon başında Galatasaray'ın da ısrarla istediği futbolcunun adı, Roberto Mancini'nin sarı kırmızılı takımın başına gelmesiyle daha fazla yazılmaya başlandı. Ancak Bonsalı futbolcu son kararını verdi. Manchester City'den ayrılmak isteiğini belirten Dzeko, devre arasında İtalya'nın yolunu tutacak.

Roma'ya çok yakın

Daha çok forma giymek ve 2014 Dünya Kupası'na hazır bir şekilde gitmek ieteyen Dzeko, Serie A takımlarından Roma ile anlaşmak üzere. İtalya Ligi'nde oynadığı maçlarda büyük sürpriz yapan ve zirveye kurulan Roma, Gervinho'nun yanına bir Premier Lig patentli gocü daha almak istiyor. Roma'nın Dzeko ile anlaşmak üzere olduğu, Inter'in de golcü futbolcu için teklif sunduğu ifade edildi. Dzeko da İngiliz medyasına verdiği demeçte artık futbol hayatına İtalya'da devam edebileceğini belirtti. Daily Mail'de yer alan habere göre Dzeko ya Roma ya da Inter'de forma giyecek. 

(Eurosport)

Sıradaki Haber
Şampiyonluğun primi adeta ceza oldu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz