Futbol

Efsane teknik direktör hayatını kaybetti

27 Mart 2020 Cuma 12:44 - Son Güncelleme 27 Mart 2020 Cuma 13:03

Fransız Teknik Direktör Michel Hidalgo, yaşamını yitirdi. Fransa Milli Takımı'yla 1984 yılında Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanan efsane teknik adam, dünya futbolunda iz bırakan isimlerden oldu.

Fransa futbolunu, büyük bir ustasını yitirdi. Teknik direktörlüğünü yaptığı Fransa Milli Takımı'nı 1984 yılında Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştıran Michel Hidalgo 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Duayen teknik adamın vefatı, spor dünyasında da üzüntüyle karşılandı.

Alain Giresse'li, Jean Tigana'lı efsane kadronun yıldızlarından Michel Platini, "Hidalgo büyük bir miras bıraktı. Onun önderliğinde Fransa Milli Takımı güzel futbol oynamaya ve bireysel yeteneklere özgürlük vermeye başlayıp en yüksek seviyesine çıkmıştı. Hala her milli futbolcu, onun vizyonundan ve çalışma tarzından izler taşıyor." ifadelerini kullandı.

Hidalgo'nun milli takımın başında geçirdiği 8 yıl boyunca Fransa, Avrupa Şampiyonluğu dışında 1982 Dünya Kupası'nda da yarı final oynamıştı.

Efsane futbol adamı, oyunculuğu döneminde de Reims takımıyla 1956 yılında Avrupa Kupası finali oynamış; 1960'ların başında 2 lig, 2 de Fransa Kupası zaferine ulaşmıştı.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
PSG'den sağlık çalışanlarına para yardımı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz