Futbol

"En büyük hedef Liverpool maçı"

06 Nisan 2018 Cuma 21:40 - Son Güncelleme 07 Nisan 2018 Cumartesi 07:09

Everton'ın golcüsü ve milli futbolcu Cenk Tosun, Everton kariyeri, Beşiktaş ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

En büyük hedeflerinin Liverpol maçını kazanmak olduğunu söyleyen Cenk Tosun, "Everton ile büyük turnuvalarda oynamak istiyorum ama Beşiktaş'a karşı oynamak istemem." dedi. 

"Everton ile kupalar kaldırmak istiyorum"

"Bu sene sezon başı UEFA Kupası’nda istediğimiz performansı gösteremedik. Everton her zaman Avrupa’da oynaması gereken çok köklü ve iyi bir kulüp. Büyükleri bir kenara attıktan sonra Everton 5.-6. sırada geliyor İngiltere’de. Her sene Avrupa’da oynamamız lazım ama bu sene malesef imkansız gibi görünüyor. Gelecek senelerde Everton Kulübü ile Avrupa’da oynamak istiyorum, kupalar kaldırmak istiyorum. 9 kere şampiyonluğu olan çok köklü, eski bir kulüp. Taraftarı ile stadı ile ön planda her sene Avrupa’da oynamayı hak eden bir kulüp."

"Store’da 'Cenk Tosun formaları bitti' demişler"

"Geçtiğimiz günlerde akrabalarım geldi, Store’a gidip forma yaptırmak istemişler. Store’da “Cenk Tosun formaları bitti” demişler. Bu çok gurur verici bir şey. İngilizlerin bile arkasında Cenk Tosun yazması babamı çok duygulandırmış. Beni de hem çok gururlandırdı hem de duygulandırdı."

"Hikmet Karaman'a hep kızardırm"

"Ön tarafta birçok pozisyonda oynamam benim için bir artı. Hikmet Karaman zamanında hep forvet oynamak istemişimdir. Muhammed Demir ile değişerek oynuyorduk. Ben hep kızardım ona ama iyi ki de oynatmış. Çünkü şimdi forvet arkası, hem sağ hem sol açık, forvet, pivot forvet; 3-4 pozisyon oynayabiliyorum, bu da benim artım."

"Burası futbolun en son noktası"

"Burası futbolun en son noktası, burası futbolun NBA’i. Bütün dünyanın izlediği, en çok zevk veren lig burası. Topun en fazla sahada kaldığı lig burası. Türkiye’den farklı, çok tempolu ve çok güçlü oynandığı için ilk başta biraz zorlandım. Devam eden bir lige de denk geldiğim için 7-8 günlük devre arasından sonra ilk 11’de oynattı hoca. O yüzden ilk başlarda biraz zorlandım ama fizik anlamında biraz üstüne koyduktan sonra şimdi daha rahat hissediyorum."

"O kadar sinirlendim ki artık saymamaya başladım"

"İlk maç Wembley’de Tottenham maçıydı. Çok güzel bir histi çünkü; stad, zemin çok güzel. Tottenham gibi büyük bir takıma karşı oynadım ama tam hayal ettiğim gibi geçmedi. 4-1 gibi bir yenilgiye uğradık. Pardon 4-0’dı. O kadar sinirlendim ki artık saymamaya başladım. Sonra bir maç daha oynadım ama Sam Allerdyce, biraz da beni koruma amaçlı, fizik anlamda biraz üstüne koymam için birkaç maç beni dışarıda bıraktı. Ondan sonra hem Dubai kampıyla hem buradaki çalışmamla üstüne koydum ve o da gördü. Forma şansını yeniden verdi. Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Beni buraya gol atmam için getirdiler, bunu gerçekleştirmek istiyorum."

"Dünya Kupası'nda İzlanda'yı destekliyorum"

"İzlanda’ya karşı şansımız tutmuyor ama Dünya Kupası’nda onları destekliyorum. Almanya’da doğduğum büyüdüğüm için yine Almanya’da olacak kalbim. Favorilerim arasında Almanya ve İspanya var diyebilirim. Avrupa Şampiyonası’nda grup aşamasından sonra maalesef İrlanda ve İtalya maçından dolayı elendik. Yoksa daha güzel yerlere gelebilirdik. Tam açıldık, turnuva bitti bizim için. Dünya Kupası’nda da gerçekten çok oynamak isterdim. İnşallah bir dahaki turnuvalarda."

"Her maçımızı son maçımız gibi oynamamız lazım"

"Ön elemeleri iyi geçirmemiz gerekiyor. Biz her zaman baştan bir salıp, iş ciddiyete binince her şeyimizi veriyoruz ama iş işten geçmiş oluyor. Her maçımızı son maçımız gibi oynamamız lazım. Bir taraftan da artısı var; üçlü ligler olacak, oradan da bir şansımız olacak gitmek için. Bir yandan yeni yapılanmaya gidiyoruz, yeni hocamızın yeni bir felsefesi var. Onu yavaş yavaş oturtmaya çalışıyoruz. Son iki maçta da bunu çok fena yapmadığımızı düşünüyorum. Takımı gençleştiriyoruz. Birkaç tane de abimiz var bize yol gösteren. Bu takımın oynadıkça başarılı olacağını düşünüyorum." 

"Kaptan olmayı kim istemez"

Kim istemez ki bu koca ülkenin, bu güzel vatanın kaptanı olmak; ben de çok isterim. Dediğim gibi önümde şu an 2-3 tane abim var. Onlar milli takımı bıraktğında ben de o pazubandı takmak isterim."

Everton’da attığı ilk golü hakkında

"Burnley maçıydı. 1-0 öne geçirdim takımı ama maalesef 2-1 yenildik o maçı. Hem golüme sevinemedim, hem mağlubiyete üzüldüm. Değişik bir duyguydu benim için. Ondan sonraki hafta buradaki Brighton maçında takıma galibiyeti getirdim diyebilirim. 2-0 ile takım rahatladı. Güzel bir goldü, takım da iyi oynadı. Taraftarla birleşme adına o gol gerçekten çok güzel oldu. Ondan sonra Stoke City deplasmanına gittik. Belki en kötü deplasmanlardan biri. Ben Burnley ve Stoke City kadar soğuk bir deplasman gerçekten görmedim. O deplasmanı iyi geçirdik. Çok şiddetli bir kar yağıyordu; topu göremiyorsun. Rakip 10 kişi kaldı. Maç 1-1’e geldi. Ondan sonra tabii o maçı kazanmak çok önemliydi bizim için. Orada taraftarla tamamen birleştim diyebilirim herhalde."

"Beşiktaş'a karşı oynamak istemem"

Türkiye’deki derbi ortamını özlediğimi söyleyemem. En son Fenerbahçe karşılaşmasında yaşananlar hiç hoş değildi. Galatasaray ve Beşiktaş’ın şampiyonluk için daha iddialı olduklarını düşünüyorum. Everton ile büyük turnuvalarda oynamak istiyorum ama Beşiktaş'a karşı oynamak istemem. Çünkü onları üzmek istemiyorum. Benim işim gol atmak ama Beşiktaş’a gol atmak istemem.

"Emre ve İlkay'a saygı duymamız lazım"

"Emre Can benim Frankfurt’tan arkadaşım. İlkay’la da biz U21 Milli Takımı’nda oynamıştık. Almanya’da oynuyordum ben o zamanlar. İkisini de arayıp sordum. İkisi de bana buraya geldikten sonra çok yardımcı oldular. İkisi de çok büyük oyuncu. Almanya’yı seçtiler, saygı duymamız lazım."

"En büyük hedef Liverpool maçı"

Hedefimiz Avrupa’ya gitmekti ama maalesef bu hedefi başaramadık diyebilirim, çok küçük bir olasılık var. O yüzden alabildiğimiz kadar puan almak istiyoruz. Ben de atabildiğim kadar atmak istiyorum. En büyük hedef tabii ki gelecek Liverpool maçı. Taraftar ve bizim için de çok önemli. Kendi stadımız ve taraftarımız önünde oynayacağız. O yüzden 3 puanı alırsak öbür maçlara da daha motive bir şekilde çıkacağız.
Liverpool’a karşı ilk derbim olacak. İmza attığım gün belki oynayabilecektim ama yetişmedi. Hatta 2. devresine yetişmiş stadyumda izlemiştim. O kadar heyecanlıydım ki; ben de o maçta oynamak isterdim. Havası çok güzel bir maçtı.

Sıradaki Haber
Olympiakos'tan Emenike itirafı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz