Futbol

En çok kupa kazanan teknik direktörler

27 Mayıs 2022 Cuma 13:52 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2022 Cuma 14:05  |  Kaynak : TRT SPOR

Jose Mourinho'nun UEFA Konferans Ligi zaferi sonrası teknik direktörler arasındaki kupa rekabeti tekrar gündeme geldi. Tarihin en çok kupa kazanan menajerleri listesinde zirvede 48 şampiyonlukla Sir Alex Ferguson var.

Kariyeri başarılarla dolu olan teknik direktörler, kazandıkları kupalarla tarihe adını altın harflerle yazdırıyor.

Kupa zengini teknik adamlar listesinde zirvede 48 kupayla Sir Alex Ferguson bulunuyor. 1986-2013 yılları arasında Manchester United'ı çalıştıran tecrübeli teknik adam, takımını 13 kez Premier Lig'de zirveye taşıdı.

İskoç çalıştırıcı, 2 kez Şampiyonlar Ligi, 2 kez Kupa Galipleri Kupası, 1 kez FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 kez de UEFA Süper Kupa'da mutlu sona ulaştı. Ferguson, ayrıca 5 FA Cup, 4 İngiltere Lig kupası, 10 Community Shield, 3 İskoçya Ligi, 4 İskoçya Kupası ve 2 İskoçya Süper Kupa zaferi de yaşadı.

2'nci sırasında ise Mircea Lucescu var. Türkiye'de Beşiktaş ve Galatasaray'ı da çalıştıran Rumen teknik adamın kariyerinde 36 kupa bulunuyor.

Listenin 3'üncü sırasında Jose Mourinho yer alıyor. Son olarak Roma ile UEFA Konferans Ligi zaferi yaşayan Portekizli teknik adamın 22 yıllık kariyerinde 34 kupası var.

Mancesher City'yi şampiyonluğa taşıyan Pep Guardiola ise 32 kez kupa kaldırdı. 

Sıradaki Haber
İbrahimovic'ten kötü haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz