Futbol

"En önemli ilham kaynağım annem"

16 Mayıs 2019 Perşembe 12:01 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:49

İngiltere'de yılın futbolcusu seçilen Raheem Sterling, ödül töreninde özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalar yaptı.

Genç oyuncu, annesinin kendisine her zaman ilham kaynağı olduğunu belirtirken, küçük yaşta kaybettiği babasını çoğu maçta yanında hayal ettiğini ifade etti.

Yıldız oyuncu, ırkçı saldırıları önlemek için eğitimin önemli olduğunu vurguladı.

Manchester City ile şampiyonluğa uzanan Raheem Sterling, geçirdiği mükemmel sezonun ardından İngiliz spor yazarları tarafından yılın futbolcusu seçildi.

Ödül töreninde konuşan Sterling, özel hayatı hakkında samimi açıklamalar yaptı.

Küçük yaşta babasını kaybeden genç oyuncu, annesinin kendisi için en önemli ilham kaynağı olduğunu belirterek, "Ne zaman kötü duruma düşsem annem bu durumda ne yapar diye düşünüp onun gibi mücadele ettim. Zorluklarla savaşmayı annemden öğrendim" diye konuştu.

Babası hakkında konuşmanın zor olduğunu ifade eden Sterling, "Büyük maçlardan önce onu düşünüp yanımda olduğunu ve beni izlediğini hayal ediyorum. Annem, babamın futbolu çok sevdiğini ve iyi bir futbolcu olduğunu bana anlatırdı. Bazı maçlarda, onun için gol atmayı çok isterdim" diyerek duygularını anlattı.

Çoğu zaman ırkçı saldırılara uğrayan genç oyuncu, "Bunu önleyecek en önemli şey eğitim olabilir. Çok sert cezalar olmasına rağmen bu olayların önüne geçilemiyor. İnsanlar eğitim ile farkındalık kazanabilirler. Şunu unutmamalı ki kimse başkasını bu konularda yargılayamaz" diyerek bir kez daha bu konuya dikkat çekti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
UEFA'dan Manchester City'ye kötü haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz