Futbol

Erkan Zengin'le fena dalga geçtiler!

08 Ekim 2014 Çarşamba 14:08 - Son Güncelleme 08 Ekim 2014 Çarşamba 14:16

Erkan'ın Rusya maçı ile ilgili açıklamaları İsveç basınında alay konusu oldu.

İsveç Milli Takımı'nın formasını giyen Eskişehirsporlu Erkan Zengin, Rusya ile oynayacakları EURO 2016 Eleme mücadelesi öncesinde yaptığı açıklamalar ile ülkesinde gündeme oturdu.

Basın karşısında, Rusları analiz ettiğini söyleyen Erkan, gazetecilerin sorularına net yanıtlar veremeyince espri malzemesi oldu.

Haberlerde 'İsveç'in yeni video analisti' şeklinde bahsedilen hücumcu, yapılan basın toplantısında ilk olarak, "Rusları izledim. Çok tehlikeli takımları var. Defansları çok iyi. Gerçekten iyi takım, oynadığımız en tehlikeli rakip olacak" sözlerini kullandı.

"Sağ bek tehlikeli ama ismi yok"

Rus Milli Takımı'nın sağ bekinin tehlikeli olduğunu kaydeden Erkan, son 10 milli maçta 4 farklı sağ bek kullanan Ruslar'da hangi oyuncudan bahsettiği sorulunca, "İsmini bilmiyorum oyuncunun. İlginç bir adı vardı, ancak kaliteliydi. Sağ kanattan gelip duruyorlardı, bunu gördüm. O bütün ataklarda vardı. Her hücumda ileriye çıktı" ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'nda Rusların oynadığı maçları da izlediğini sözleyen Türk asıllı oyuncu, "Dünya Kupası'nda ne yaptıklarını biliyorlardı. Bir oyun anlayışları vardı. Ceza alanı çevresinde erken ortalar yapıyor ve ceza alanında hücumcuları topla buluşturmak istiyorlardı. Bu onların oyun planı" diye konuştu.

"Cezayir'e karşı kazandılar" dedi ama...

Bir gazetecinin Rusya'nın Dünya Kupası'nda maç kazanamadığını hatırlatması üzerine Erkan, "Cezayir'e karşı kazandılar" şeklinde cevap verdi ve Rusların Güney Kore ve Cezayir ile 1-1 berabere kaldığı, Belçika'ya karşı da 1-0 kaybettiği hatırlatılınca, "Kazanmamış olsalar da, iyi bir takım olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Bu analizlerini nasıl yaptığı sorulan tecrübeli oyuncu, "Kendi materyalim var, daha fazlasını söyleyemem" derken, Youtube'dan izlemenin en kolayı olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin çok fazla üzerine gelmesi üzerine Erkan son olarak, "Söyleyeceğimi söyledim. Sağ bekleri çok kritik. Sadece bunu söyleyebilirim. Bütün atakları oradan gelişiyor. Maçta göreceksiniz" diyerek sözlerini noktaladı.

İsveç, 9 Ekim günü Rusya ile evinde karşı karşıya gelecek.

(Sporx)

Sıradaki Haber
El Clasico tarih olabilir!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz