Futbol

"Erteleme çözüm değil"

26 Şubat 2015 Perşembe 16:23 - Son Güncelleme 26 Şubat 2015 Perşembe 16:31

Yunanistan Spor Bakan Yardımcısı Kontonis, erteleme kararını değerlendirdi.

 Yunanistan Spor Bakan Yardımcısı Stavro Kontonis, futbolda Süper Ligi bir haftalığına erteleme kararının sahalardaki şiddet olaylarını çözmek için yeterli olmadığını belirtti.

Hafta sonu oynanan Panathinaikos ile Olympiakos maçında çıkan olaylara ilişkin açıklama yapan Kontonis, Yunanistan Süper Ligi'ni bir haftalığına erteleme kararının "toplumsal düzenin bozulmasını önlemek amacıyla" alındığını ifade etti. Kontonis, "Süper Ligi bir haftalığına erteleme kararı sahalardaki şiddet olaylarını çözmek için yeterli değil, daha farklı bir çözüm gerekiyor" dedi.

Mevcut yasanın ligin ertelenmesi kararının dışında başka bir seçenek bırakmadığını kaydeden Kontonis, "Bu yüzden hükümete yetki veren bir yasal düzenleme gerektiğini söylüyoruz" ifadesini kullandı.

Kontonis'in, sahalardaki şiddeti önlemek için UEFA ve FIFA başkanlarıyla görüşmeler yapacağı ve bu görüşmelerin ardından yeni spor yasasının meclise sunulacağı bildirildi.

Geçen hafta başkent Atina'daki Apostolos Nikolaidis Stadı'nda oynanan Panathinaikos ile Olympiakos maçı öncesinde, Olympiakos Başkanı Evangelos Marinakis'in sahaya girmesinin ardından oyun alanına inen Panathinaikos taraftarlarıyla polis arasında arbede yaşanmıştı. Güvenlik güçleri Marinakis'i çembere alarak soyunma odasına götürmüştü.

Olayların ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Süper Ligin bir haftalığına ertelenmesi kararı almıştı.

Sıradaki Haber
Dev maç TRT SPOR'da!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz