Futbol

Eski şampiyon veda edebilir

16 Mayıs 2014 Cuma 13:35 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2014 Cuma 14:11

Sochaux ya da Evian, lige veda eden son takım olacak.

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) 2013-2014 sezonu yarın oynanacak maçlarla sona erecek.

Paris Saint-Germain'in puan rekoru (86) kırarak şampiyonluğa ulaştığı Ligue 1'de, düşmeme ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi son haftaya taşındı.

Fransa'da daha önce düşmesi kesinleşen Ajaccio ve Valenciennes'in ardından Sochaux ya da Evian, lige veda eden son takım olacak. Ligde kalma mücadelesinin yanı sıra Lille ile Saint-Etienne arasındaki üçüncülük yarışı da sürüyor.

Düşme hattında gerilim

Ligue 1'de 38. ve son haftaya girilirken iki takımın ligden düşme tehlikesi bulunuyor.

Ligden düşmeye en yakın takım olarak göze çarpan Sochaux, 40 puanla 18. sırada yer alıyor. Sochaux'nun ligde kalabilmesi için düşme hattındaki rakibi Evian ile sahasında oynayacağı karşılaşmayı kazanması gerekiyor. 41 puanla 17. sıradaki Evian ise Sochaux deplasmanından puan çıkarması halinde lige tutunmayı başaracak.

Eski şampiyon veda edebilir

Ligue 1'de 1935 ve 1938 yıllarında olmak üzere iki şampiyonluğu bulunan Sochaux, son haftaya girilirken düşme potasında yer alan üçüncü takım konumunda.

Son 7 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik elde eden , bu performansıyla ligde kalma şansını 38. haftaya kadar taşıdı.

Ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Sochaux, 10. haftada göreve gelen Renard yönetiminde önemli bir mesafe katetti. İlk 9 haftada yalnızca tek galibiyet alabilen Sochaux'da, 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda sürpriz bir şekilde mutlu sona ulaşan Zambiya Milli Takımı'nın başında adını dünya futboluna duyuran Renard'ın göreve getirilmesiyle belirgin bir yükseliş gözlendi. Sochaux bu kan değişikliği sayesinde yakaladığı ivmeyle, sahasında oynayacağı Evian maçında taraftarının da desteğiyle ligde kalmanın hesaplarını yapıyor.

Evian zor günler geçiriyor

2010-2011 sezonunda ikinci ligde şampiyon olarak Ligue 1'e yükselen Evian, Pascal Dupraz ile üst üste iki sezondur korkulu rüya görmeye devam ediyor.

Üst üste üç maç kaybettikten sonra geçen hafta sahasında Nice önünde 2-0 galip gelen Evian, Sochaux deplasmanına puan olarak rakibinin önünde gitmeyi başardı.

Geçen sezon da düşme hattının hemen üstünde yer alan Evian, ligde kalmayı son haftalarda garantilemişti.

"Devler Ligi" mücadelesi

Ligue 1'de ilk iki sırayı alan Paris Saint-Germain ve Monaco'nun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak üçüncü takım, son hafta karşılaşmalarının ardından belli olacak.

Uzun süre üçüncülüğünü koruyan 68 puana sahip Lille, son hafta Devler Ligi şansını kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya. Son hafta ligin kalburüstü takımlarından Lorient'a konuk olacak Lille'in, karşılaşmadan mutlaka 3 puanla ayrılması gerekiyor.

66 puanla dördüncü sırada UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantileyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç'in forma giydiği Saint-Etienne, Şampiyonlar Ligi bileti için ligden düşmesi kesinleşen Ajaccio'yu mağlup edip, Lille'in puan kaybı yaşamasını bekleyecek.

Program

Ligue 1'de tamamı yarın TSİ 22.00'de başlayacak son hafta maçlarının programı şöyle:

Bastia-Nantes

Lorient-Lille

Olympique Marsilya-Guingamp

Monaco-Bordeaux

Nice-Olympique Lyon

Paris Saint-Germain-Montpellier

Reims-Rennes

Sochaux-Evian

Saint-Etienne-Ajaccio

Toulouse-Valenciennes

Sıradaki Haber
Bundesliga'da Türk rüzgarı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz