Futbol

EURO 2020'yi heyecanlandıran 5 neden

21 Mart 2019 Perşembe 11:50 - Son Güncelleme 21 Mart 2019 Perşembe 12:00

Euro 2020'de eleme heyecanı başlıyor. Birbirinden zorlu maçlarda futbolseverlerin performansını merakla beklediği takımlar ve futbolcular var.

Euro 2020'de eleme heyecanı başlıyor. Maçları daha yakından takip etmemizi gerektiren 5 sebebi derledik. 

'Güneş' tekrar açacak mı?

Yeni bir döneme giren Türkiye, Şenol Güneş yönetiminde yenilenen kadrosuyla önce deplasmanda Arnavutluk sonra da Eskişehir’de Moldova ile karşılaşacak. Son dönemlerde başarısız bir tablo sergileyen milli takımın alacağı sonuçlar ve kadroya çağrılan yeni isimlerin performansı merakla bekleniyor. Maçlar TRT 1 ekranlarında olacak. 

Ronaldo geri dönüyor

Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası’ndan sonra ilk kez milli takıma davet edildi. 34 yaşındaki futbolcu Uluslar Ligi maçlarında kadroya davet edilmemişti. Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u çeyrek finale taşıyan Ronaldo, Ukrayna ve Sırbistan karşısında sahaya çıkacak.

Almanya için yeni dönem

2018 Dünya Kupası'nda grup sonuncusu olarak büyük bir sürpriz yaratan Almanya'da teknik direktör Joachim Löw bambaşka bir kadro kurdu. Hummels, Muller ve Boateng ile bir daha çalışmayacağını açıklayan Löw, çok genç bir kadro oluşturdu ve performansları da merakla bekleniyor. Almanya Pazar günü Hollanda ile karşılaşacak. 

İtalya'nın üzerinde baskı büyük

Almanya gibi büyük baskı altında olan takımlardan biri de İtalya. 2018 Dünya Kupası'na katılamayan İtalyanlar, Uluslar Ligi'nde de grupta Portekiz'in ardında ikinci sırada geldi.Takımın başında Galatasaray'dan da tanıdığımız Roberto Mancini var. Bosna ve Yunanistan'da bulunduğu grupta İtalyanlar bu hafta Finlandiya ile karşılaşacak. Mancini de gençleşme politikasını uyguladı ve Nicolo Zaniolo, Moise Kean gibi gençleri kadroya çağırdı. Marsilyalı Mario Balotelli ve Torino'dan Andrea Belotti gibi isimleri ise davet etmedi. Mancini'nin 19 yaşındaki Zaniolo'dan beklentileri ise büyük.

Kosova’nın namağlup serisi

Kosova, üst üste 6 maçtır yenilmiyor. Takım pazartesi günü Fadıl Vokrii Stadı'nda Bulgaristan ile oynayacak. 2016 yılında UEFA ve FIFA üyesi olan Kosova, ilk Dünya Kupası elemelerinde Finlandiya'dan bir puan almayı başardı ama diğer tüm maçları kaybetti. Buna karşın İsviçreli teknik adam Bernard Challdendes ile bilikte Uluslar Ligi'nde başarılı bir performans ortaya koydu. 4 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Porto Casillas'ın sözleşmesini uzattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz