Futbol

Fair Play'de 25. sıradayız

09 Mayıs 2014 Cuma 11:23 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2014 Cuma 11:28

Türkiye, 2013-14 sezonu UEFA Fair Play sıralamasında 25.sırada yer aldı.

UEFA'nın "Fair Play'e Saygı" sıralamasında, Norveç birinci, İsveç ikinci ve Finlandiya üçüncü oldu. Fair Play sıralamasında Türkiye ise 7.874 puan ile 25. sırada kendine yer buldu.

UEFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs 2013 ila 30 Nisan 2014 tarihlerinde UEFA organizasyonları ve ulusal liglerinde en az 35 maça çıkan takımların ülkeleri arasında yapılan değerlendirmenin sonuçları belli oldu.

Değerlendirmede sırasıyla ilk üçe giren Norveç, İsveç ve Finlandiya, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nin ilk eleme turunda fazladan bir takımla mücadele etmeye hak kazandı.

Puanlamada ilk üçe giren ülkelerin futbol federasyonları, kendi liglerinde fair-play sıralamasında ilk sırada yer alan takımı UEFA Avrupa Ligi'ne gönderecek. Söz konusu takımın ligde başarılı olarak Avrupa'ya doğrudan gitmesi halinde, ilk üçe giren ülkelerin fair play sıralamasında bu kritere uyan en yüksek puana sahip ilk takım ödülden yararlanacak.

UEFA delegelerinin kriterlerini belirlediği fair play değerlendirmesine göre, maçlarda gösterilen kart sayısı, futbolcuların rakibe ve hakeme gösterdiği saygı, taraftarların ve kulüp yetkililerin karşılaşma sırasındaki davranışları ile takımların pozitif oyunu belirli bir puan sistemine göre hesaplanıyor. Bir yıl süren değerlendirmenin ardından en fazla puana sahip 3 ülke, Avrupa Ligi'ne fazladan bir takım daha gönderme hakkını elde ediyor.

Sıradaki Haber
Steaua Bükreş şampiyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz