Futbol

Ferguson rüya 11'ni açıkladı

29 Nisan 2020 Çarşamba 11:02 - Son Güncelleme 29 Nisan 2020 Çarşamba 11:07

Manchester United efsanesi Sir Alex Ferguson, rüya 11'ini açıkladı. Denis Irwin'e ayrı bir parantez açan İskoç çalıştırıcı, "O inanılmaz bir oyuncuydu" dedi.

Sir Alex Ferguson Manchester United'ta geçirdiği 27 yılda yüzlerce oyuncu ile çalıştı.İrlanda'da yayınlanan Sunday World gazetesine açıklamalarda bulunan İskoç teknik adam'dan, beraber çalıştığı oyunculardan Rüya 11'ini çıkarması istendi.

Birçok futbolu ile çalıştığını söyleyen Ferguson, "böyle bir seçim yapmak kesinlikle imkansız" dedi.

Forvete baktığınızda Andy Cole, Cantona, Ruud Van Nistelrooy, Yorke, Solskjaer ile çalıştığını söylene 78 yaşındaki spor adamı, "son dönemdeyse Rooney, Van Persie, Chicharito vardı. Bunlardan birini nasıl seçebilirim dedi.

Otobiyografisinde Cristiano Ronaldo'yu "En yetenekli oyuncu" olarak nitelendiren İskoç teknik adam, orta saha oyuncularının seçiminin daha kolay olabileceğini söyledi.

"Bryan Robson, Roy Keane, Robson ve Scholes inanılmaz oyunculardı" diyen Alex Ferguson, "daha sonrasındaysa Beckham, Giggs ve Ronaldo vardı" ifadesini kullandı.

Sir Alex Ferguson, Denis Irwin'e ise ayrı bir parantez açtı.

İskoç çalıştırıcı, "Dürüst olmak gerekirse Rüya 11'de Denis Irwin kesinlikle olurdu. Irwin inanılmaz bir oyuncuydu" açıklamasında bulundu. Ferguson, kırmızı şeytanlar ile 13 Premier League, 2'de Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
FIFA'dan flaş açıklama: Eylüle kadar futbol oynanmamalı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz