Futbol

FIFA Dünya Kulüpler Kupası'na doğru

10 Ekim 2013 Perşembe 13:59 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 14:05

Turnuvaya Fas ev sahipliği yapacak.

Fas'ın evsahipliğinde 11-21 Aralık tarihlerinde düzenlenecek FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın maç programı belli oldu.

FIFA'nın internet sitesindeki habere göre, kupaya katılacak halihazırdaki 5 takım ile şampiyonları kasım ayında belli olacak Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) ve Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Şampiyonlar Ligleri şampiyonlarının eşleşmeleri, Fas'ın başkenti Marakeş'deki La Mamounia Otel'de düzenlenen kurayla belirlendi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğine (FIFA) üye birlikler ve konfederasyonlara bağlı şampiyonlar liglerinin şampiyonları arasında gerçekleşen, kıtalararası turnuva niteliğindeki FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda 7 takım mücadele edecek.

Fas Birinci Futbol Ligi şampiyonu Raja Casablanca'nın, evsahibi kontenjanından dahil olacağı FIFA Dünya Kulüpler Kupası'na, Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Auckland City, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Monterrey, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) şampiyonlar ligi kabul edilen "Libertadores Kupası (Copa Libertadores)"nı kaldıran Atletico Mineiro katılacak.

Kupa organizasyonun maç programı şöyle:

Ön maç

----------

Raja Casablanca (Fas) - Auckland City (Yeni Zelanda) (Maç 1)

Çeyrek final

---------------

Ön maçın galibi-Monterrey (Meksika) (Maç 2)

AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu-CAF Şampiyonlar Ligi şampiyonu (Maç 3)
Yarı final

------------

Maç 2'nin galibi-Bayern Münih (Almanya)

Maç 3'ün galibi-Atletico Mineiro (Brezilya)

Gol çizgisi teknolojisi kullanılacak

FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda gol çizgisi teknolojisi kullanılacağı açıklandı. Söz konusu teknoloiji, Japonya'da düzenlenen geçen yılki FIFA Dünya Kulüpler Kupası ile bu yıl Brezilya'nın evsahipliği yaptığı FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda kullanılmıştı.

Gol çizgisi teknolojisi, ilk kez bir Afrika ülkesinde kullanılacak olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Sıradaki Haber
Eski Fenerli şimdi amatörde!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz