Futbol

FIFA 'Emenike' dedi

22 Kasım 2013 Cuma 12:10 - Son Güncelleme 22 Kasım 2013 Cuma 15:55

FIFA, Emenike'yi izlenmeye değer üç Afrikalı oyuncudan biri olarak gösterdi.

Brezilya'daki Dünya Kupası'na katılacak Afrika ekipleriyle ilgili bir inceleme yayınlayan FIFA, izlenmeye değer üç Afrikalı oyuncudan biri olarak gösterdiği Emmanuel Emenike'ye övgü yağdırdı.

"Takımlarını sürükleyebilir"

Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike'ye özel bir yer ayıran FIFA, kıtanın batısındaki ekiplerin Afrika futbolunu domine ettiğini, Cezayir dışında Kamerun, Fildişi Sahili, Gana ve Nijerya'nın bu bölgeden olduğuna dikkat çekti.

Fotomaç Gazetesi'nin haberine göre; Dünya Kupası'nda izlenesi oyuncular bölümünde üç isme yer veren FIFA, Gana'dan Kevin Prince Boateng, Fildişi Sahili'nden Gervinho ve Nijerya'dan Emmanuel Emenike'yi öne çıkardı. Bu oyuncuların sergileyecekleri performansla takımlarını sürükleyebileceği ve turnuvanın Afrikalı yıldızları olabileceğine dikkat çekildi.

Emenike için, "Daha önce hiç Dünya Kupası'nda oynamadı. Ama Nijerya'nın teknik direktörü Stephen Keshi, Fenerbahçeli forvetine güveniyor ve ondan çok şey bekliyor. Emenike de attığı gollerle çok iyi durumda olduğunu gösterdi. Nijerya'ya Brezilya kapısını açan isim oldu" ifadeleri kullanılarak Emenike'nin Brezilya'da yıldızının parlayabileceği belirtildi.

"Dünya Kupası bir rüyadır"

Emenike, FB TV'ye yaptığı açıklamada, "Dünya Kupası her futbolcunun rüyalarını süsler. Olunabilecek en üst noktalardan biridir. Ben de Brezilya'da olacağım için mutluyum" dedi.

Nijeryalı futbolcu, hedefini küçük de tutmadı, "Yarı final, final neden olmasın" ifadesini kullandı. Emenike, Antalyaspor maçı için de, "En iyi bildiğimiz işi yapacak, Antalya'dan galibiyetle döneceğiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Juve'nin cezasına "uyku saati" ayarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz