Futbol

FIFA güvence verdi

10 Aralık 2013 Salı 14:40 - Son Güncelleme 10 Aralık 2013 Salı 14:44

"2014 Dünya Kupası'nda güvenlik açısından zafiyet yaşanmayacak."

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Brezilya'da hafta sonu oynanan maçta çıkan şiddet olaylarının, ülkede gelecek yıl düzenlenecek Dünya Kupası'nda güvenlik konusunda endişeye neden olmaması gerektiğini bildirdi.

Brezilya'da, olayların ardından tatil edilen lig maçının, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda güvenlik açısından endişeye yol açmaması gerektiği vurgulanan FIFA'nın açıklamasında, maçların oynanacağı 12 stadın da güvenlik açısından gelişmiş olduğu belirtildi.

Açıklamada, "FIFA 2014 Dünya Kupası'nda özel güvenlik güçleri ve polisin yer aldığı son derece kapsamlı bir emniyet ağı kurulacak ve taraftarların, oyuncuların ve organizasyonda yer alacak diğer yetkililerin güvenliliği tamamen sağlanacaktır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, benzer sıkı güvenlik tedbirlerinin, Brezilya'da 15-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda da alındığı ve turnuvada güvenlik açısından hiçbir zafiyet yaşanmadığı hatırlatıldı.

Atletico Paranaense ile Vasco da Gama arasında oynanan maçta rakip takımın taraftarları arasında kavga çıkmış ve 3 kişi ağır yaralanmıştı. Olayların kontrol altına alınamamasının üzerine maç 70. dakikada tatil edilmiş ve yaralı taraftarlar, sahaya inen helikopterle stattan taşınmıştı.

Sıradaki Haber
Futbolda bir büyük heyecan daha
Yükleniyor lütfen bekleyiniz