Futbol

FIFA'daki rüşvet skandalında sular durulmuyor!

26 Ekim 2017 Perşembe 17:07 - Son Güncelleme 26 Ekim 2017 Perşembe 17:55

FIFA'da yolsuzluk ve rüşvet skandalında sular durulmuyor. Futbol dünyasının en büyük skandalında dava devam ederken yeni gelişmeler de peşi sıra geliyor. Dava kapsamında yayın ihaleleri için rüşvet verdiği öne sürülen Bein Sports Medya Başkanı Nasır el Halefi'nin de ifadesi alındı.

FIFA'da yolsuzluk ve rüşvet skandalı 2015 yılında gündeme bomba gibi düşmüştü. Sepp Blatter 5. kez FIFA başkanlığına seçildikten 4 gün sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. Blatter daha sonra futboldan 8 yıl menedilmiş, skandal UEFA'ya da sıçramıştı.

Dönemin UEFA başkanı Michel Platini'nin de yolsuzluklara karıştığı tespit edilmiş ve o da ceza almaktan kurtulamamıştı.

Futbolda yüzyılın davası hala devam ediyor. Dava kapsamında Katar firması Bein Sports Medya'nın Başkanı Nasır el Halefi'nin savcılıkta ifadesi alındı. İsviçre'de savunmasını veren Katarlı iş adamı, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Saklayacak bir şeyinin olmadığını ifade eden el Halefi, ''Buraya vicdanım rahat geldim. Rahat bir şekilde ayrılıyorum'' dedi.

Fransa Lig 1 ekiplerinden Paris Saint Germain'in de başkanı olan Katarlı iş adamının, Dünya Kupası yayın ihalelerini rüşvet karşılığında aldığı iddia edilmişti.

El Halefi, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları yayın hakları için dönemin FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye İtalya'da bulunan 7 milyon Avroluk bir villayı teklif etmekle suçlanıyor.

Katarlı iş adamının avukatı ise el Halefi'nin şüpheli sıfatı ile çağrıldığını ve yasal sürecin yıllarca sürebileceğini söyledi.

Sıradaki Haber
Bayern penaltılarda turladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz