Futbol

FIFA'dan Barcelona'ya transfer yasağı

02 Nisan 2014 Çarşamba 13:36 - Son Güncelleme 02 Nisan 2014 Çarşamba 15:51

FIFA'dan Barcelona'ya kötü haber geldi.

FIFA'dan Barcelona'ya kötü haber geldi. FIFA, Barcelona'ya 18 yaş altı futbolcuların transferlerindeki usulsüzlükler nedeniyle 2 dönem (14 Ay) transfer yasağı getirdi.

Bu cezanın ardından Katalan Kulübü'nün alacağı tavır büyük merak konusu... Transfer yasağı boyunca Barcelona, sözleşmesi biten oyuncuları ile sözleşme yenilemeyecek. Ayrıca Barcelona'ya 450 bin İsviçre Frangı ve aynı maddenin ihlalinden dolayı İspanya Futbol Federasyonunada 500 bin İsviçre Frangı para cezası verildi.

Teknik direktör Tata Martino'nun, birkaç ay önce Barcelona yönetimine geniş kapsamlı bir liste sunduğu ve içinde Arda Turan'ın da yer aldığı birçok oyuncunun transferini istediği iddia edilmişti.

Ayrıca hafta sonu ligde oynanan Espanyol maçında dizinden sakatlanan Victor Valdes'in yaklaşık 7 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Bu sakatlığın ardından, son zamanlarda adı sıkça Barcelona ile anılan Mönchengladbach'ın genç kalecisi Andre ter Stegen'in, sezon sonunda Barça forması giymesine kesin gözüyle bakılıyordu...

Barcelona transfer yasağına itiraz edecek

Barcelona, 18 yaş altındaki yabancı oyuncuların transferiyle ilgili kurala uyulmadığı gerekçesiyle FIFA tarafından 14 ay transfer yasağı almalarına itiraz edeceğini açıkladı.

FIFA'nın kararının ardından Barcelona kulübüne yakın kaynaklardan İspanyol basınına yapılan açıklamalarda, "Biz rahatız. Bu futbolcuları neden transfer ettiğimiz husunda FIFA'ya gerekli açıklamayı yapacağız. İtiraz için 90 günlük süremiz var" denildi.

İspanya basınınında yer alan haberlerde ise FIFA'nın söz konusu transfer yasağı cezasının Barcelona'ya çok kötü bir zamanda geldiği vurgulandı.

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu'nun "kesinlikle bir kaleci ve ön libero alınacak" şeklindeki sözleri hatırlatılarak, kulübün bu bölgelerde transfere ihtiyaç duyduğu, FIFA'nın kararının nihai olması halinde Katalan ekibinin ciddi zorluklar yaşayacağı öne sürüldü.

Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacak oyunculardan Victor Valdes'in yerine ön anlaşma sağlanan Alman kaleci Ter Stegen'in transferinin ise şimdilik dondurulduğu belirtildi.

Barcelona yönetiminin, FIFA Disiplin Kurulu'nun söz konusu kararıyla ilgili gün içerisinde yazılı bir açıklama yapması da bekleniyor.

Sıradaki Haber
ABD'de Türk iş adamının gözü şampiyonlukta
Yükleniyor lütfen bekleyiniz