Futbol

FİFA'dan Brezilya güvencesi

05 Aralık 2013 Perşembe 15:41 - Son Güncelleme 05 Aralık 2013 Perşembe 15:45

"Brezilya'daki 2014 FIFA Dünya Kupası, Güney Afrika'daki kadar güvenli geçecek."

2014 FIFA Dünya Kupası Güvenlik Danışmanı Andre Pruis, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın Güney Afrika'daki son organizasyon kadar güvenli olacağını söyledi.

Bahia'daki Dünya Kupası kura çekimi medya gününde gerçekleşen basın toplantısında konuşan 2010 FIFA Dünya Kupası Güvenlik Sorumlusu Pruis, Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nın tarihin en güvenli organizasyonlarından olduğunun altını çizerek, Brezilya'da da bunu başaracaklarını ifade etti.

Pruis, Güney Afrika'da güvenlik anlamında başarılı bir planlama yürüttüklerini belirterek, "Suçlular da maçları seyretmek istediği için Dünya Kupası sırasında suç işleyecek zaman bulamadılar" diye konuştu.

Güney Afrika'da yalnızca bir hırsızlık olayıyla karşılaştıklarını ve yaptırımların ağır olduğunu vurgulayan Pruis, 15 yıl hapis cezası verilen suçlunun, Brezilya, Rusya ve Katar'daki Dünya Kupası maçları sırasında Güney Afrika'da hapiste olacağını kaydetti.

Haziran ayında Brezilya'da düzenlenen 2013 Konfederasyon Kupası'nda 14 hırsızlık olayına tanıklık ettiklerini ifade eden Pruis, "Brezilya'da organizasyon sırasında birçok gösteri yapıldı ancak polisin özverili çalışmasıyla herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Bu sayede turnuva ve maçlar zamanında başladı" şeklinde konuştu.

Dünya Kupası sırasında herhangi bir eylemin aşırıya kaçması durumunda polisin kalabalığı dağıtmak için bazı önlemler alabileceğini belirten Pruis, "Kalabalık şiddete başvurursa, onları bir şekilde dağıtmanız gerek ve tazyikli su kullanımı düşünülebilir. Ancak plastik mermi kullanımı düşük bir ihtimal" yorumunda bulundu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Denizli'den 6 milyon avro açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz