Futbol

FIFA'dan flaş ''Ebola'' açıklaması

28 Ekim 2014 Salı 15:47 - Son Güncelleme 28 Ekim 2014 Salı 15:52

FIFA, Ebola salgınıyla ilgili açıklama yaptı.

FIFA, özellikle Batı Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'da görülen ve 5 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ebola salgınıyla ilgili açıklama yaptı.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Ebola salgınının ortaya çıkışından bu yana Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile düzenli olarak temas kurulduğu ifade edilerek, FIFA Sağlık Kurulu'nun, salgının yayılması konusunda incelemelerine devam ettiği ve gerekli tüm tedbirleri aldığı belirtildi.

10-20 Aralık tarihlerinde Fas'ta düzenlenecek FIFA Kulüp Dünya Kupası'ndaki önceliğin, oyuncu, yetkili ve taraftarların sağlıklarının olduğu vurgulanan açıklamada, DSÖ'ye göre Fas'ta herhangi bir Ebola vakasına rastlanmadığı ve hazırlıkların planlandığı gibi devam ettiği bildirildi.

Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (CAF) "salgının en fazla görüldüğü Gine, Sierra Leone ve Liberya'daki uluslararası karşılaşmaların tarafsız bir sahada oynanması"na ilişkin kararını desteklediğini kaydeden FIFA, uluslararası futbol camiasında oluşan "Ebola ve oyunu nasıl etkileyeceği" hakkındaki endişe ve sorular karşısında ise şu tavsiyelerde bulundu:

- Gine, Sierra Leone ve Liberya'da oynanması planlanan maçların hazırlıklarının da tarafsız bir ülkede gerçekleştirilmesi.

- Ebola belirtilerini gösteren veya hastalığın yoğun olarak görüldüğü ülkelere seyahat etmiş futbolcular ve takım arkadaşlarının, virüsü taşıyıp taşımadığını tespit etmek ya da bulaşmasını önlemek amacıyla maçlar öncesinde, karantinaya alınması ve bu kişilere tahlil yapılması.

- Gine, Sierra Leone ve Liberyalı futbolcuların, günlük olarak vücut sıcaklıklarını ölçme de dahil hastalığın semptomlarını taşıyıp taşımadıkları konusunda durumlarını izlemeleri.

- En büyük risk taşıyan 3 ülkede oynanacak karşılaşmalar öncesinde, takımların taraftarlarının Ebola'ya karşı önleyici tedbirler konusunda bilgilendirilmesi.

- En büyük risk taşıyan 3 ülkede oynanan maçlarda mücadele eden takımların, futbolcularını sağlık kontrolünden geçirmesi.

- Tüm takımların, ülkelerindeki yetkili mercilerle Ebola'nın saptanması ve kontrol altına alınması hususunda işbirliği yapması.

- Takımların, kuşkuya düşülen durumlarda FIFA Sağlık Kurulu'na danışması.

Sıradaki Haber
Zenit farkı açıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz