Futbol

Fransa’da Yusuf Yazıcı rüzgarı

26 Ekim 2019 Cumartesi 20:54 - Son Güncelleme 26 Ekim 2019 Cumartesi 21:02

Fransa Lig 1'in 11. haftasında Lille, sahasında Bordeaux'yu milli futbolcu Yusuf Yazıcı’nın 1 gol atıp 2 asist yaptığı maçta 3-0 mağlup etti.

Yaz transfer döneminde Trabzonspor’dan Fransa Ligue 1 ekibi Lille transfer olan Yusuf Yazıcı, son haftalardaki performansıyla göz dolduruyor.

Milli yıldız Yusuf Yazıcı, Fransa’da kendini bulmaya başladı. Lille’in Ligue 1’de geçtiğimiz hafta deplasmanda Toulouse’a 2-1 kaybettiği mücadelede takımının tek golünün asistini yapan Yusuf Yazıcı, bu hafta oynan Bordeaux maçında ise galibiyeti getiren isim oldu. Lille’in 3-0 kazandığı mücadelede 22’nci dakikada Benjamin Andre’nin golünde asist yapan Yazıcı, 62’nci dakikada penaltıdan attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Bu golle birlikte milli oyuncu, Lille formasıyla ilk golüne imza attı. Milli oyuncu, 90’ıncı dakikada Loic Remy’nin attığı golde de asist yaparak mücadeleyi 1 gol 2 asistle bitirdi.

Milli futbolcular Yusuf Yazıcı ile Zeki Çelik, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Hocasının güvenini boşa çıkarmadı

Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, Yusuf Yazıcı hakkında Bordeaux maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında övgü dolu sözler söyledi.

Galtier, “Yusuf, fiziksel anlamda iyi durumda. Büyük maçlarda oynamayı çok arzuluyor. Onu sahaya sürmenin ve bize kalite, yetenek ve oyun vizyonu getirmenin vakti geldi” ifadelerini kullanırken Yusuf da oynadığı futbol ve sergilediği 1 gol 2 asistlik performansla Galtier’in yüzünü kara çıkarmadı.

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Borussia Dortmund ile Schalke 04 berabere
Yükleniyor lütfen bekleyiniz