Futbol

Futbol dünyası bu maçı bekliyor

21 Mart 2015 Cumartesi 19:23 - Son Güncelleme 22 Mart 2015 Pazar 00:46

Ancelotti: "Kendimize çok güveniyoruz", Enrique: "Önemli bir maç ama..."

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 28. haftasında bugün (22.03.2015) oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı şampiyonluk yarışı açısından her iki takım için de büyük önem taşıyor.

Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü de "El Clasico" olarak adlandırılan dev maçın favorisi olmadığını, buna rağmen iyi bir futbol seyrettireceklerini söyledi.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, "Favori olmak ya da olmamak bir takımın geçirdiği döneme bağlı değildir. Barcelona bizden daha iyi bir dönem geçiriyor. Zor bir maça çıkacağız. Her iki takım için de zor. Ama bu maç için kendimize çok güveniyoruz. Bizim için büyük bir fırsat. Kazanırsak tekrardan lider olacağız" dedi.

Nou Camp'a beraberlik için çıkmayacaklarını ve Barcelona'yı yenebilecek kaliteye sahip olduklarını vurgulayan Ancelotti, "Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirebilmemiz için karakterimizi ve takım kişiliğimizi ortaya koymamız gerek. Her anlamda en iyi maçımızı oynamalıyız" şeklinde konuştu.

İtalyan teknik adam, Barcelona maçına stratejik olarak iyi hazırlandıklarını belirterek, Cristiano Ronaldo'nun çok iyi bir hafta geçirdiğini, fizik ve moral olarak en üst düzeyde olduğunu ve karşılaşma için ekstra bir motivasyona ihtiyacı olmadığını ifade etti.

Ancelotti, "Real Madrid'deki geleceğiniz yarınki maça mı bağlı?" şeklindeki bir soruya da "Sanmıyorum. Yarın herkes için önemli bir maç. Çünkü rakip Barcelona. Dünyanın izlediği bir maç ve en iyi Real Madrid'i gösterip futbolun tadını çıkarmalıyız" yanıtını verdi.

Luis Enrique: "Önemli bir maç ama belirleyici olmayacak"

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ise şampiyonun büyük ölçüde maç sonucunda belli olacağı görüşlerine katılmadığını belirterek, "Önemli bir maç ama bizim için belirleyici olmayacak" dedi.

"Farklı bir maç, ezeli bir rakip ve lig sıralamasında bize en yakın olan bir takım. Kaybeden aşağıya düşecek" diyen Luis Enrique, "Belki de Şampiyonlar Ligi maçı oynamamızdan dolayı bu maça çok fazla konsantre olamadık. Ama bu maçın özel olduğunun farkına hemen varıyorsun. Taraftar tüm sezon boyunca bu maçı bekliyor. Umarım iyi bir futbol ve skorla onları sevindiririz" şeklinde konuştu.

Real Madrid'in son Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve uzun dönem lig lideri olduğunu hatırlatan Enrique, "Defans olarak sağlam, hücumda da etkili olmalıyız. Galip gelmek için en iyi oyunumuza ihtiyacımız var. Oyuna egemen olduğumuz anlarda onlara üstünlük kurabileceğimize eminim" değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol teknik adam, Lionel Messi ile ilgili yöneltilen bir soruya ise "Bu sezon onunla benzer istatistiklere sahip futbolcular var. Ama Leo'yu farklı yapan 90 dakika boyunca maçı okuma kapasitesi. Daha sonra da attığı goller geliyor" cevabını verdi.

Dünya takipte

La Liga'da 65 puanla lider konumdaki Barcelona'yı 1 puan geriden Real Madrid takip ediyor.

İspanyol futbol eleştirmenlerine göre, Katalan takımının alacağı olası bir galibiyette şampiyonluğa çok yaklaşacağı öne sürülüyor.

"El Clasico"yu takip etmek için 35 ülkeden 165 basın kuruluşuna bağlı 805 profesyonel (gazeteci, foto muhabiri, kameraman ve teknik sorumlu) akredite oldu.

İstatistikler

Maç öncesi istatistikleri şöyle:

- Barcelona bu zamana kadar ligde Real Madrid'e karşı 169 maç oynarken, 66 galibiyet, 71 mağlubiyet alıp, 32 maçta berabere sona erdi. Barcelona, Real Madrid'e 266 gol atıp, kalesinde 277 gol gördü.

- Real Madrid, Nou Camp'ta 98 gol, Barcelona da Santiago Bernabeu'da 99 gol attı.

- Real Madrid, Barcelona'ya karşı oynadığı son iki maçı kazandı. (2013/2014 Kral Kupası finali: 2-1, Bu sezon La Liga'da 3-1)

- Real Madrid en son olarak 1978 yılında art arda 3 El Clasico kazandı.

- Real Madrid, La Liga'da bir sezonda oynanan iki maçı en son 2007-2008 sezonunda Bernd Schuster'in teknik direktörlüğü zamanında kazandı.

- 29 Kasım 2010 tarihinde oynanan ve Barcelona'nın 5-0 kazandığı unutulmaz El Clasico'dan sonra Barcelona, Nou Camp'ta oynadığı 8 El Clasico'dan sadece 3'ünü kazanırken, 2'sinde yenildi, 3'ünde de beraberlik aldı.

- Real Madrid, Barcelona'ya karşı Nou Camp'ta oynadığı son 8 maçta da gol attı.

- Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, 21 golle El Clasico tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu elinde bulunduruyor. Messi'nin ardından Raul Gonzalez (15) ve Cristiano Ronaldo (14) geliyor.

- Son yıllarda Barcelona'nın Real Madrid'e karşı oynadığı maçlarda attığı son 16 golün 8'ini Messi attı.

- Barcelona La Liga'da Nou Camp'ta oynadığı son 65 maçın sadece ikisinde gol atamazken, bunların her ikisi de bu sezona denk geldi. (1-0'lık skorla kaybettiği Celta ve Malaga maçları)

- Real Madrid'in Fransız futbolcusu Karim Benzema, La Liga'da Barcelona'ya karşı oynadıkları son 4 maçın 3'ünde gol attı.

​- 2015 yılında La Liga'da toplam 17 gol atan Lionel Messi, Real Madrid'in forvetteki üçlüsü Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ve Gareth Bale'in toplam attıkları golden fazlasını kaydetti. Ronaldo, Benzema ve Bale bu yıl ligde 5'er gol attı.

- La Liga'da bu sezon şimdiye kadar en çok gol atan (78) ve en az gol yiyen (16) takım Barcelona oldu.

- La Liga'da bu sezon en çok kafa golü atan takım Real Madrid oldu. Real Madrid'in attığı gollerin yüzde 33'ü kafa vuruşundan geldi.

Sıradaki Haber
ÖZET | Leverkusen, Schalke'yi deplasmanda yıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz