Futbol

Gareth Bale'in suçu ne?

12 Ekim 2013 Cumartesi 14:40 - Son Güncelleme 12 Ekim 2013 Cumartesi 14:45

R.Madrid'in yolunu tutan Galli hedef seçildi.

Dünya'nın en pahalı transferi ünvanını Cristiano Ronaldo'dan alarak Real Madrid'in yolunu tutan Galli oyuncu bu transferden dolayı nedense hedef seçilmiş durumda. Bu duruma çeşitli sebepler söyleyebiliriz.

Öyle ki bu transfer Mesut​'un Arsenal'in yolunu tutmasına sebep oldu. Real Madrid'li taraftarlar dahil bir çok futbolsever Mesut'un gidişini büyük bir hata olarak değerlendirdi ve buna sebep olduğu için Bale'i hedef aldı. İki oyuncunun yeni takımlarında gösterdiği performansa baktığımızda ise Mesut'un Arsenal'de ki üstün performansı ve Bale'in henüz bekleneni verememiş olması da insanları daha da körükledi.

100 MİLYON EURO BONSERVİS

Bir diğer sebep de Gareth Bale'e verilen 100 Milyon Euro bonservis bedelinin aşırı fazla olması. Büyük çoğunluk Galli oyuncunun o kadar etmediğini düşünüyor. Peki nasıl oldu da Real Madrid bir oyuncu için bu kadar parayı gözden çıkardı. Buna da bir kaç neden var elbet. Barcelona'ya Neymar'ı kaptırmaları ,geçen sezon ki kupasız sezon, Tottenham başkanı Daniel Levy'nin tok satıcı rolünde olması ve transferi uzun pazarlıklar sonucu kabul etmesi Gareth Bale'in 100 Milyon Euro etmesine neden oldu.

Bazı futbolseverler de Bale'e verilen 100 Milyon Euro ile 2-3 başka transfer yapılmasının daha doğru bir transfer politikası olacağını söylüyolardı. Gareth Bale yerine Marco Reus daha doğru olurdu diyenler bile vardı. İki oyuncunun geçen sezon ki istatistikleri şöyle:

Marco Reus : 118 Lig Maçı; 50 Gol , 36 Asist
Gareth Bale : 136 Lig Maçı; 46 Gol , 31 Asist

İSTATİSTİKLER REUS DİYOR

İstatistiklere göre Reus önde gözüküyor ama istatistiklerin her şey olmadığını söylemek gerek.

Bu sezon Real Madrid'in formda olmadığı aşikar. Ligde son dakika golleriyle yarışta kalmaya çabalıyolar. Hal böyleyken taraftarın oyunculardan beklentisi de fazla oluyor. Bale'in şans bulduğu maçlarda henüz isteneni karşılamamış olması; hatta formayı Di Maria'ya kaptırması; kenarda oturan 100 Milyon Euro olarak görünmesi de ona doğan tepkilere önemli bir sebep oluyor.

Peki bu sebeplerin kaçı Bale'i yerden yere vurmaya gerçek bir sebep ? Mesut'un ayrılışına sebep oldu belki ama Mesut gitmezse gelmem dememiştir heralde değil mi...

100 Milyon Euro'luk bedeli de o istemedi ya. Ama en pahalı transfer olma baskısı ne yazık ki onun sırtında hep bir yük olarak kalacak.

BALE İLK KEZ ÜLKE DIŞINDA

Kötü performansına bakarsak Galli oyuncu kariyerinde ilk defa yurt dışına çıkıyor ve sola göre daha acemi olduğu sağ kanatta oynatılmaya çalışıyor. Gerçi geçen yıl Tottenham'da sağ kanatta oynadığı maçlarda da çok iyiydi ama sol kanatta daha rahat ve iyi oynadığı gerçek. Uyum sorununu halledip Dünya'nın en iyileri arasına gireceğimden şüphem yok.

Southampton'da sol bek olarak futbola başlayan Bale'i o zamanlar oynadığım managerlik oyununda tanımıştım ilk. Galatasaray'a hızlı bir bek oyuncusu arıyordum ve çok ucuz bir paraya onu Galatasaray'a getirmiştim. O Bale'in şimdi ne halde olduğunu görünce bu garip gururu da yaşıyor insan doğrusu.. Ayrıca 2009'dan beri sempati duyduğum Tottenham'da ki performansı da unutulmayacak. Maicon'u rezil ettiği o efsane maçlar uzun mesafelerden çok rahat attığı goller ile Bale hafızalarda yerini alıyor. 24 yaşındaki Galli'nin, Real Madrid macerasında bunlara benzer daha çok şey izlettireceğinden emin olabilirsiniz.

(Futbolburada)

Sıradaki Haber
Malatya Güncel demek ki bir Marca!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz