Futbol

Geçen yılı mumla arıyorlar!

28 Eylül 2015 Pazartesi 14:01 - Son Güncelleme 28 Eylül 2015 Pazartesi 14:20

Geçen sezonun şampiyonları Chelsea ve Juventus'ta bu sezon işler iyi gitmiyor.

İtalya'nın Juventus ve İngiltere'nin Chelsea takımları, geçen yıl yaşanan başarıların ardından bu sezon beklenen performansın uzağında kaldı.

Geçen sezon İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ve İtalya Kupası'nda zafere ulaşıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Juventus ile İngiltere Premier Lig ve Lig Kupası'nı şampiyon tamamlayan Chelsea, sezona kötü başlangıç yaptı.

Massimiliano Allegri'nin başında bulunduğu Juventus ve Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea, şampiyon teknik direktörler olarak İtalya ve İngiltere'de tartışma konusu oldu.

Juventus'un tek galibiyeti Genoa'ya karşı

Juventus, Serie A'da 6 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyetle 5 puan toplayabildi.

Sezona İtalya Süper Kupası ile giriş yapan siyah-beyazlılar, buna karşın ligde lider Fiorentina'nın 10 puan gerisinde 15. sırada kaldı.

Eski gücünden uzak bir görüntü çizen Juventus, ligde tek galibiyetini Genoa deplasmanında 2-0'lık skorla aldı. Udinese'ye 1-0, Roma ve Napoli'ye 2-1 kaybeden Juventus, Chievo ve Frosinone ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise tek maça çıkan Allegri'nin öğrencileri, Manchester City deplasmanında yenik duruma düşmesine rağmen 2-1 galip geldi.

As oyuncular ayrıldı

Juventus, sezon öncesi geçen yıl takımı başarıya taşıyan as futbolcularıyla yollarını ayırdı.

Arturo Vidal, Andrea Pirlo ve Carlos Tevez gibi ilk 11'in değişmez oyuncularını gönderen Juventus, kadrosuna Paulo Dybala, Sami Khedira, Alex Sandro, Mario Mandzukic, Simone Zaza, Roberto Pereyra, Hernanes ve Juan Cuadrado'yu katarak önemli takviyeler yaptı.

Transfer döneminde adı başka ekiplerle anılan Paul Pogba'yı kulüpte tutan İtalyan ekibi, harcanan yüksek bonservis bedellerine rağmen takım kimyasını yakalayamadı.

Chelsea zirvenin uzağında

Son şampiyon Chelsea, İngiltere Premier Lig'de 7 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyetle 8 puan elde etti.

Sezonun ilk kupa mücadelesinde, İngiltere futbolunun Süper Kupası Community Shield'ı Arsenal'a 1-0 yenilerek kaybeden "Maviler", ligde de lider Manchester United'ın 8 puan gerisinde 15. sırada yer aldı.

Jose Mourinho'nun öğrencileri, ligdeki galibiyetlerini West Bromwich Albion'ı 3-2, Arsenal'ı 2-0 yenerek aldı. Swansea City ve Newcastle United ile 2-2 berabere kalan Londra ekibi, Manchester City'ye 3-0, Crystal Palace'a 2-1, Everton'a 3-1 mağlup oldu.

Chelsea, "Devler Ligi"ndeki tek maçında ise İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv'i 4-0 yendi.

Mourinho tartışılıyor

Kulüp çalışanları, basın mensupları ve diğer teknik adamlarla arasında yaşanan sorunlarla çokça gündeme gelen Portekizli teknik adam Jose Mourinho, İngiltere'de eleştirilerin odak noktası olmaya devam ediyor.

Son olarak Mourinho ile anlaşmazlık yaşayan doktor Eva Carneiro, kulübede oturma yasağının ardından kulüpteki görevinden de ayrıldı. Ligin ilk haftasında Swansea City ile oynadıkları maçta Eden Hazard'a müdahale etmek için sahaya giren Carneiro'ya sert tepki gösteren Portekizli teknik adam, sağlık ekibinin futboldan anlaması gerektiğini, gereksiz müdahale nedeniyle takımının sahada dokuz kişi kaldığını savunmuştu.

Mourinho daha önce de Everton Teknik Direktörü Roberto Martinez, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ve basın mensuplarıyla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

Sıradaki Haber
Villarreal koltuğu kaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz