Futbol

Gözler Süper Lig'de! İşte şampiyonlar...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:10 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:26

Avrupa, Süper Lig'in şampiyonunu bekliyor.

Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında zirveye uzanan takımlar belli olurken, Spor Toto Süper Lig'de ise şampiyonluk yarışı devam ediyor.

Galatasaray'ın 73 puanla Fenerbahçe'nin (70) önünde götürdüğü Süper Lig'de süren şampiyonluk yarışının aksine, birçok ligde şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlar, taraftarlarını mutlu etti.

İspanya'da Barcelona, İngiltere'de Chelsea, İtalya'da Juventus, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da Paris Saint-Germain (PSG), Hollanda'da PSV, Rusya'da Zenit, Ukrayna'da Dinamo Kiev, Portekiz'de Benfica ve Yunanistan'da Olympiakos bu sezon şampiyonluk sevincini erken yaşadı.

ŞAMPİYONU BELLİ OLAN LİGLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

- "Barça", sezonun ilk kupasına uzandı

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) geçen hafta sonu oynanan karşılaşmada Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin golüyle Atletico Madrid'i deplasmanda 1-0 mağlup eden Barcelona, puanını 93'e çıkararak ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Katalan temsilcisinin ligdeki başarısında "altın üçlüsü" Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez önemli rol oynadı. Messi'nin ligde rakip filelere 41 gol gönderdiği Barcelona'da, Neymar 22, Suarez ise 16 gol kaydetti.

Barcelona, İspanya Kral Kupası'nda Athletic Bilbao ile 30 Mayıs'ta, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise İtalya'dan Juventus'la 6 Haziran'da çıkacağı final maçlarını da kazanması halinde sezonu 3 kupayla kapatacak.

- Mourinho "üçledi"

İngiltere Premier Lig'de ise Chelsea haftalar öncesinde şampiyonluğunu ilan etti. Ligin 35. haftasında evinde Crystal Palace'ı 1-0 yenen "Maviler", bitime 3 hafta kala zirvede yer almayı garantiledi.

Kulüp tarihindeki 5. şampiyonluğuna ulaşan İngiliz ekibi, Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde ise 3. kez mutlu sona ulaştı.

Chelsea, Wembley Stadı'nda oynanan İngiltere Lig Kupası finalinde ise Tottenham Hotspur'u 2-0 mağlup ederek sezonu çift kupayla kapattı.

- "Juve" geri döndü

Uzun bir aranın ardından yeniden "altın çağını" yaşadığı günlere dönen Juventus ise Serie A'nın bitimine 5 hafta kala üst üste 4. şampiyonluğunu elde etti.

Serie A'da 31. şampiyonluğunu elde eden Juventus, bu sezon Barcelona ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi finalinin yanı sıra İtalya Kupası'nda Roma Olimpiyat Stadı'nda Lazio ile kupa için mücadele verecek.

Bayern Münih ise en yakın rakibi Wolfsburg'un önünde Bundesliga'nın bitimine 4 hafta kala şampiyonluk kupasını kazandı.

Bavyera ekibi, ligde üst üste 3'üncü, toplamda 25'inci şampiyonluğuna ulaşırken, Almanya Kupası yarı finalinde Borussia Dortmund'a, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ise Barcelona'ya yenilerek sezonu tek kupayla tamamladı.

- PSG şampiyonluğu kaptırmadı

Fransa'nın köklü kulüplerinden PSG ise geçen hafta sonu deplasmanda karşılaştığı Montpellier'i 2-1 mağlup ederek ligde üst üste 3. kez mutlu sona ulaştı.

Hücum hattının golcü ikilisi Zlatan Ibrahimovic 19, Edinsson Cavani ise 16 golle kulüp tarihinin 5. şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu. Fransa Lig Kupası finalinde ise geçen ay Bastia'yı 4-0 yenen PSG, sezonu 2 kupayla kapattı.

Hollanda 1. Futbol Ligi'nde (Eredivisie) ise PSV, geçen ay oynanan maçta Heerenveen'i 4-1 yenerek bitime 3 hafta kala zirveyi garantiledi.

Hollanda'da 22. şampiyonluğunu elde eden PSV'de Memphis Depay 22, Luuk De Jong 20 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışını ilk 2 sırada götürüyor. PSV, en son 2008 yılında şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

- Zenit, Villas-Boas ile çıkışa geçti

Avrupa'nın önde gelen bir diğer ligi Rusya'da ise Portekizli teknik direktör Andre Villas-Boas'ın çalıştırdığı Zenit, hafta sonu konuk olduğu Ufa ile 1-1 berabere kalarak lig bitmeden şampiyonluğunu ilan eden bir diğer takım oldu. Bu sonuçla puanını 64'e çıkaran Zenit, kulüp tarihindeki 4. şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Ukrayna'da ise Dinamo Kiev, ligin bitimine iki hafta kala mutlu sona ulaştı. Ligin 24. haftasında, 3. sıradaki Dnipro'yu ağırlayan Dinamo Kiev, rakibini 1-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

Portekiz Premier Lig'de ise 33. hafta mücadelesinde Vitoria Guimaraes ile deplasmanda golsüz berabere kalan Benfica, en yakın rakibi Porto'nun 3 puan önünde zirveye çıktı. Porto karşısında ikili averaj üstünlüğü bulunan Benfica, peş peşe 2'nci, toplamda 34. şampiyonluğuna ulaştı.

Yunanistan Süper Ligi'nde de Jimmy Durmaz'ın formasını giydiği Olympiakos, haftalar öncesinde ligi zirvede tamamlamayı garantileyen diğer kulüp oldu. Yunanistan temsilcisi, bu zaferiyle ligde 42. kez şampiyonluk ipini göğüsledi.

Sıradaki Haber
Messi'nin heykeli yapıldı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz