Futbol

Guardiola tur için iddialı

11 Mayıs 2015 Pazartesi 16:56 - Son Güncelleme 11 Mayıs 2015 Pazartesi 16:59

Bayern Münih-Barcelona maçına doğru...

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in teknik direktörü Josep Guardiola, gelecek sezon da Bavyera ekibini çalıştıracağını söyledi.

Guardiola, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'in İspanya'nın Barcelona ekibi ile yapacağı yarı final rövanş maçı öncesinde Allianz Arena'da basın toplantısı düzenledi.

Gelecek sezon İngiltere'nin Manchester City ekibini çalıştıracağı yönünde çıkan spekülasyonlarla ilgili soruyu yanıtlayan İspanyol teknik adam, "Bunu 200 milyon kez ifade ettim. Gelecek sezon da burada kalacağım. Bir yıl daha sözleşmem var" şeklinde konuştu.

Barcelona'ya karşı sabırlı oynamaları gerektiğinin altını çizen Guardiola, takım olarak tur atlamak için yeterli kaliteye sahip olduklarını belirtti.

Yarın finale yükselmek için her şeyi deneyeceklerini belirten Guardiola, "Avrupa'da son 10-15 yılın en iyi takımına karşı 3-0 gerideyiz. Maçta körü körüne ileri ve geri koşmayacağız. Barcelona olağanüstü kontra atak oyuncularına sahip, bundan dolayı çok dikkatli olmamız gerek" ifadelerini kullandı.

Rakibe karşı kontrollü oynayacaklarını ve kendi oyunlarına odaklanacaklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Kafamızı kullanacağız, tabii ki yüreğimizi de ancak önemli olan akıllı bir şekilde futbol oynamak" diye konuştu.

Kalelerinde bir gol görmeleri durumunda tur şanslarının zora gireceğinin farkında olduğunu belirten Guardiola, "Bunu düşünmüyorum. Onların kalitesini biliyoruz. Bir gol attıklarında bizim 5 gol atmamız lazım. Yarın maçı nasıl oynayacağımıza bakacağız" yorumunda bulundu.

Bayern Münih'in Alman oyuncusu Thomas Müller de finale çıkma fırsatını kullanmak istediklerini belirterek, "İlk maçta avantajlı bir skor elde edemedik ama bir plan yapacağız ve buna göre oynayacağız" dedi. Futbolda her şeyin mümkün olduğunu belirten Müller, bundan dolayı umutlu olduklarını ve kendilerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Bavyera ekibinin Brezilyalı futbolcusu Rafinha ise ilk maçta 77 dakika çok iyi oynadıklarını hatırlatarak, "Sahip oldukları kaliteli oyunculardan dolayı Barcelona'yı her yönüyle engelleyemeyiz. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başaracak imkanlarımız da var" şeklinde konuştu.

Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona'ya deplasmanda 3-0 mağlup olmuştu. Rövanş karşılaşması 12 Meayıs Salı günü saat 21.45'te Münih'teki Allianz Arena'da oynanacak.

Sıradaki Haber
PSG şampiyonluğa koşuyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz