Futbol

Guardiola'nın yerine Klopp!

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:28 - Son Güncelleme 27 Nisan 2015 Pazartesi 15:39

Bayern Münih'in eski başkanı Franz Beckenbauer'den flaş bir açıklama geldi.

Alman ve dünya futbolunun önde gelen isimlerinden ve Bayern Münih'in eski başkanı Franz Beckenbauer, ileride Pep Guardiola'nın yerine Jurgen Klopp'u takımın başına getirebileceklerini açıkladı.

Borussia Dortmund'dan sezon sonunda ayrılacak Jurgen Klopp için iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İngiliz ekiplerinin gündeminde oludğu öne sürülen Alman teknik adam için son iddia da Franz Beckenbaur'den geldi.

"Guardiola'dan sonra teknik direktör o olabilir"

Başkanlığı döneminde Jurgen Klopp'u, Bayern'in başına getirmeye düşündüklerini söyleyen Beckenbauer, "Guardiola'dan sonra teknik direktör o olabilir" dedi.

Guardiola, 2016 yazına kadar Bayern Münih'teki görevine devam edeceğini açıklasa ve yeni bir sözleşme için kapıları açık bıraksa da; hem futbolcu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası kazanan nadir isimlerden biri olan ve Bayern Münih üzerindeki etkinliğiyle bilinen Franz Beckenbauer, Klopp'un gelecekte Allianz Arena'da görev alabileceğini söyledi.

Sky Televizyonu'na konuşan Alman futbolunun kayzeri, "Başkanlığım döneminde Klopp'la sıkça konuştuk ve Bayern ile çok iyi uyum sağlayacağına inanıyoruz. Klopp, Bayern için bir seçenek. Soru, Guardiola'nın Münih'te ne zamana kadar kalacağı. Umarım uzun zaman kalır; ancak Klopp da düşünülmeli" ifadelerini kullandı.

Guardiola'nın 2016'da Bayern'den ayrılacağını düşünemediğini vurgulayan Beckenbauer, "Münih'i seviyor. Takımla başarılı ve gelecekte de başarılı olacağını biliyor. Burada istediği her şey var" diye konuştu.

Wolfsburg'un Borussia Bönchengladbach'a yenilmesinin ardından üst üste 3. lig şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih'te, sakatlıkların düzelmesi gerektiğini söyleyen Beckenbauer, Barcelona ile yapılacak Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarına dikkat çekti.

Beckenbauer, "Bayern'in şansının olması için Messi'yi durdurması gerekiyor. Barcelona'ya karşı takım halinde mücadele etmelisiniz. Bayern'in Franck Ribery, Davil Ablaba ve Arjen Robben'e ihtiyacı olacak" dedi.

Almanya Kupası yarı finalinde Bayern'in, Borussia Dortmund maçlarına da değinen Franz Beckenbauer, "Jurgen Klopp'un ayrılacağını açıklamasının ardından, Bayern'in, Borussia Dortmund karşısında da mükemmel performansa ihtiyacı olacak. Klopp'un ayrılacağını açıklaması onlar için olumlu bir motivasyon kaynagı oldu. Oyuncuları, kupayı almak ve ona iyi bir veda hediyesi vermek için her şeyi yapacaklar" diye sözlerini bitirdi.

(NTVSpor)
 

Sıradaki Haber
Lyon averajla lider
Yükleniyor lütfen bekleyiniz