Futbol

Hakan Çalhanoğlu, Serie A'da zirvede

08 Şubat 2021 Pazartesi 18:22 - Son Güncelleme 08 Şubat 2021 Pazartesi 18:43  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya Ligi'nin lideri Milan'da forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, performansıyla farklı alanlarda hem takımının, hem de Serie A'nn zirvesine oturdu.

İtalya Ligi'nin (Serie A) lideri Milan'da forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, performansıyla büyülemeye devam ediyor.

Son olarak, takımının Crotone'yi 4-0 mağlup ettiği maçta 2 asist yapan Hakan, farklı istatistiklerde hem kendi takımının, hem de Serie A'nın başını çekiyor.

Asist krallığında ilk sıraya yükseldi

Crotone karşısında,  Ante Rebic'e verdiği iki gol pasıyla ligdeki asist sayısını 8'e yükselten Hakan Çalhanoğlu, bu alanda Serie A'nın ilk sırasını paylaşıyor. Milli yıldızımız ile birlikte, Roma'nın hücum hattındaki en önemli silahlarından Henrikh Mkhitaryan'ın da 8 asisti bulunuyor. 

Hakan, son 8 maçta yaptığı 7 asist ile, bu periyotta arkadaşlarını en çok golle buluşturan isim olarak da dikkat çekiyor.

"Kilit pas" tablosunda birinci basamakta

Hakan'ın asist sayılarında yakaladığı başarı tesadüf değil... Whoscored verilerine göre milli yıldızımız, 'kilit pas' istatistiğinde de ligde en iyi derecenin sahibi olarak göze çarpıyor. Geride kalan karşılaşmalarda, takımını gol pozisyonuna götürebilecek 62 pasın altında imzası olan Hakan, 49 kilit pas ile De Paul'ün önünde birinci basamakta bulunuyor.

Asistlerini sol kanada yaptı

Milli futbolcumuz, sağ bek pozisyonunda oynayan Calabria'ya verdiği gol pası dışında 7 asistinin tümünü, hücum yönüne göre sol kanadı paylaşan isimlere yaptı. Sonuncuları Crotone maçında olmak üzere, sol kanatta oynayan Ante Rebic'e 3 ve Rafael Leao'ya 2 gol attıran Hakan, 2 kez de takımın sol beki Theo Hernandez'i golle buluşturdu.

Hakan Çalhanoğlu ayrıca, oldukça uzak bir fark ile, takımının ceza sahası dışından rakip kaleyi en çok yoklayan futbolcusu olarak dikkat çekiyor. 

Sıradaki Haber
Manchester United'ta Pogba şoku
Yükleniyor lütfen bekleyiniz