Futbol

Hakanlı Milan'dan müthiş geri dönüş

08 Temmuz 2020 Çarşamba 00:30 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2020 Çarşamba 02:19

İtalya Serie A'da 31. hafta maçında Milan 2-0 geriye düştüğü maçta lider Juventus'u 4-2 yenerek müthiş bir geri dönüşe imza attı. Milan'da forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, ikinci yarıda oyuna girdi.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 31. hafta maçında Milan, lider Juventus'u ağırladı. İkinci yarının başında 2-0 geriye düşen Milan, muhteşem bir geri dönüşe imza atarak rakibini 4-2 yendi.

Milano'daki San Siro Stadı'nda oynanan müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, ikinci 45 dakikada fileler 6 kez havalandı.

Juve dindi, Milan esti

İkinci yarıya iyi başlayan konuk Juventus, 47. dakikada Adrien Rabiot ve 53. dakikada Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile 2-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra sahada Milan fırtınası esti.

62. dakikada penaltıdan Zlatan Ibrahimovic, 66. dakikada Franck Kessie, 68. dakikada Rafael Leao ve 81. dakikada Ante Rebic ile fileleri havalandıran Milan, mücadeleden 4-2 galip ayrıldı.

Sakatlığı sebebiyle bu maça Milan yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise devre arasında Lucas Paqueta'nın yerine ikinci yarıda forma giydi.

Ligdeki çıkışını sürdüren kırmızı-siyahlılar, salgın sonrası dönemde oynadığı 5'inci maçında 4'üncü galibiyetini elde etti. Bu galibiyetle puanını 49'a yükselten Milan, puan tablosunda maç fazlasıyla 5'inci sıraya yükseldi.

Lider Juventus ise öne geçtiği müsabakada üstünlüğünü koruyamayarak net bir avantajdan yararlanamadı. 75 puanla lider konumdaki siyah-beyazlılar, Milan'ı yenerek şampiyonluk yolunda rakipleriyle arasındaki puan farkı açma fırsatını tepti. Juventus ligde 4'üncü mağlubiyetini alırken, 7 maç aradan sonra yenilgi yaşadı.

Kaynak: TRT SPOR, AA

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Gol düellosunda Chelsea güldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz