Futbol

Hamburg Dortmund'u gole boğdu

22 Şubat 2014 Cumartesi 16:20 - Son Güncelleme 22 Şubat 2014 Cumartesi 20:27

Hamburg, sahasında Borussia Dortmund'u 3-0 mağlup etti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 22. hafta karşılaşmalarına devam edildi. Ligde zor dönem geçiren Hamburg, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund'u 3-0 mağlup etti.

Bert van Marwijk'in yerine Mirko Slomka'yı teknik direktör olarak getiren Hamburg'un gollerini Petr Jiracek, Pierre-Michel Lasogga ve milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaydetti.

Hamburg'un 90. dakikada orta sahada kazandığı serbest vuruşu kullanan Çalhanoğlu'nun yaklaşık 40 metreden attığı şutta top filelerle buluştu. Kaleci Weidenfeller'in engel olamadığı gol için Hamburglu oyuncular ve teknik ekip büyük mutluluk yaşadı.

"Yılın golü"ne aday olabilecek kalitede bir vuruşla takımını 3-0 öne geçiren Çalhanoğlu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Şut atabildiğimi biliyorum. Tabii ki çok sevindim" ifadesini kullandı.

Ligde 7 maçtan sonra ilk galibiyetini alan Hamburg, 19 puanla 16. sıraya yükseldi. Borussia Dortmund ise 42 puanla üçüncü sırada kaldı.

Halil Altıntop 7. golüne imza attı

Bu sezonun sürpriz takımlarından FC Augsburg ise deplasmanda son 12 dakikada attığı 3 golle SC Freiburg'u 4-2 mağlup etti. FC Augsburg'un golleri Tobias Werner, Paul Verhaeg, Halil Altıntop ve Andre Hahn'dan gelirken, SC Freiburg'un gollerini de Jonathan Schmid ve Admir Mehmedi kaydetti.

Bu sezon deplasmanda ilk golünü atan Halil Altıntop, toplam 7. golüne imza attı. FC Augsburg, 34 puanla 8. sıraya yükselirken, 18 puana sahip olan SC Freiburg 17. sıraya geriledi.

Hertha Berlin'in, deplasmanda VfB Stuttgart'ı 2-1 yendiği maçta Tolga Ciğerci, Hertha Berlin'in galibiyet golünün asistini yaptı. Başkent ekibinin gollerini Levan Kobiashvili ve Sandro Wagner atarken, Stuttgart'ın tek golü Arthur Boka'dan geldi. Hertha Berlin deplasmandan aldığı 3 puanla 34 puanla 7. sıraya yükselirken, VfB Stuttgart 19 puanla 15. sırada bulunuyor.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim: 2-2

FC Nürnberg-Eintracht Braunschweig: 2-1

Hamburg-Borussia Dortmund: 3-0

SC Freiburg- FC Augsburg: 2-4

VfB Stuttgart-Hertha Berlin: 1-2

Bundesliga'da bu akşam VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen, yarın da Eintracht Frankfurt-Werder Bremen ve Hannover 96-Bayern Münih karşılaşmaları oynanacak.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Minik Kartallar ABD'yi devirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz