Futbol

"Hazard hiçbir yere gidemez"

11 Ocak 2014 Cumartesi 15:04 - Son Güncelleme 11 Ocak 2014 Cumartesi 15:08

Chelsea'nın hocası Mourinho'dan Hazard'a izin yok.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, Paris Saint-Germain'e (PSG) gitmek istediği öne sürülen Belçikalı yıldız oyuncusu Eden Hazard'ın transferine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Kulübün internet sitesine konuşan Portekizli çalıştırıcı, milli oyuncunun takımın önemli bir parçası olduğunu ve futbolculuk kariyerine Chelsea formasıyla devam edeceğini vurguladı.

Chelsea'nin 2011-2012 sezonu sonunda 32 milyon sterlin karşılığında kadrosuna kattığı 23 yaşındaki oyuncunun, kendisine ödenen bedeli fazlasıyla karşıladığını söyleyen Mourinho, "Hazard artık takımın lideri ve onu satmayı düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik adam, oyuncunun Chelsea'ye gelmesinin ardından futbolunda büyük gelişme gösterdiğini hatırlatarak, "Bize gelmeden önce antrenmanlarda çok kötü performans gösteren oyunculardan birisi olarak anılıyordu. Şimdiyse, en iyileri arasında olmasa bile eskiye oranla çok daha profesyonel çalışıyor" dedi.

Hazard'ın Chelsea öncesinde kalitesini eyleme dökemediğini ve defansif yönünün çok zayıf olduğunu kaydeden Portekizli çalıştırıcı, "O, artık çok daha fazla çalışıyor ve maçlarda inisiyatif alıyor. Sahada bir süre kalitesini göstermesinin ardından 30 dakika ortalarda gözükmeyen oyunculardan değil artık" değerlendirmesinde bulundu.

Belçikalı futbolcunun oyunun iki yönünü de rahatlıkla oynayabildiğini ifade eden Mourinho, "O artık en iyi oyuncuların maçlarda alması gereken sorumluluğu Chelsea adına gösteriyor ve sahada en iyi performansını ortaya koyabiliyor" ifadesini kullandı.

Bu sezon Chelsea formasıyla 20 lig maçına çıkan Hazard, 8 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

Sıradaki Haber
M.United Türk yıldızı bitirdi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz