Futbol

Henry'i bu sözlerle açıkladı...

02 Aralık 2014 Salı 13:58 - Son Güncelleme 02 Aralık 2014 Salı 14:34

"O bir Arsenalli. Kariyerinin en iyi yılları burada geçti''

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'ın teknik direktörü Arsene Wenger, ABD kulübü New York Red Bulls'tan ayrılacağını açıklayan eski öğrencisi Thierry Henry'nin bir gün mutlaka Arsenal'e döneceğini söyledi.

Wenger, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde (MLS) 4,5 yıl boyunca top koşturduğu New York Red Bulls'tan ayrılan 37 yaşındaki forvet oyuncusu Henry'nin, yalnızca başardıklarıyla değil, tavrı ve oyuna odaklanışıyla da iyi bir örnek olduğunu belirtti. Wenger, "O bir Arsenalli. Kariyerinin en iyi yılları burada geçti. Bir gün mutlaka Arsenal'a dönecek. Hangi görevde bilmiyorum, buna o karar verecek" ifadelerini kullandı.

Fransız çalıştırıcı, çıktığı 377 maçta attığı 228 golle "Arsenal tarihinin en skorer oyuncusu" unvanının sahibi vatandaşı Henry'nin futbolcu olarak İngiltere'ye dönüp dönmeyeceği hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Antrenör olmak için gereken tüm özelliklere sahip çünkü zeki, kendini işine adayan ve futbolu seven biri. Yaptıkları sayesinde İngiltere liginde muhteşem bir imaja sahip olsa da yeniden İngiltere Premier Lig'de oynamak istediğinden emin değilim."

AA

Sıradaki Haber
Real kaçıyor, Barça kovalıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz