Futbol

Heung Min Son'a askerlik şoku!

13 Mart 2018 Salı 15:15 - Son Güncelleme 13 Mart 2018 Salı 15:28

Premier Lig'de bu sezon Tottenham formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Güney Koreli Heung Min Son ülkesi tarafından askere çağrıldı.


Asia Times'ın haberine göre, İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'da forma giyen Heung Min Son büyük bir şokla karşı karşıya kaldı. Ülkesi tarafından askere çağrılan Son'un kariyeri tehlikeye girdi.

Güney Kore'de zorunlu olan askerlik 2 yıl yapılıyor. En formda çağını yaşayan Son'un askere gitmesi durumunda kariyeri adeta yerle bir olacak.

Heung Min Son'un en az 21 ay askerik yapması gerekiyor. Eğer Güney Koreli yıldız görevini yapmazsa yasalara göre hapis cezası alacak.

Son şuan itibariyle askere gitmek zorunda. Fakat hala gitmemek için bir şansı bulunuyor. Güney Kore yasalarına göre Olimpiyatlar'da veya Asya Oyunları'nda madalya kazanan futbolcular ayrıcalık kazanıp istemezlerse askere gitmiyor. Fakat şuan için Son'un herhangi bir milli madalyası yok. Güney Koreli yıldızın tek şansı ise Ağustos ayında yapılacak Asya Oyunları'nda bir madalya kazanmak. Güney Kore'deki askerlik problemi nedeniyle futbolcular ve sanatçılar değişik yollara başvuruyor. Örneği pop şarkıcısı Yoo Seung Jun, Amerikan vatandaşlığına geçerek askerlik görevini yapmak zorunda kalmamıştı

Sıradaki Haber
Yunanistan futbolunda kaos bitmiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz