Futbol

Hiç yaşlanmıyor!

29 Kasım 2013 Cuma 16:16 - Son Güncelleme 29 Kasım 2013 Cuma 16:44

Ryan Giggs 40 yaşına geldi, bırakmaya da niyeti yok...

Manchester United'ın efsane futbolcusu Ryan Giggs, 40. yaş gününü kutluyor.

Galli futbolcu, "Kırmızı Şeytanlar" formasıyla geride bıraktığı 1.000'den fazla maça rağmen hala formanın hakkını veriyor.

4 Mayıs 1991'de Manchester United'ın büyük beklentiler taşıdığı yeteneği olarak hem de Manchester City karşısında ilk maçına çıkan Giggs, adından daha çok söz ettireceğini galibiyeti getiren tek golü attığında ortaya koymuştu.

United'ın altın jenerasyonunda yer alan Ryan Giggs, Manchester United formasını en çok giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Manchester United'ın, Bayer Leverkusen'i 5-0'lık skorla ezip geçtiği son Şampiyonlar Ligi maçında 90 dakika sahada kalan Giggs, futbolu bırakmaya niyetinin olmadığını da açıkladı.

Giggs, şöyle dedi:

"Etrafı iyi oyunculardan ve teknik direktörden kurulu olan bir kulüpte oynadığım ve kariyerim boyunca sadece Manchester United forması giydiğim için şanslıyım.

Elbette zor zamanlarım oldu ancak hala zevk alıyorum. Böyle devam ettiği sürece de futbol oynamayı bırakmayacağım. Hala her maçta en iyisini yapma uğraşındayım. Kupalar kazanmak istiyorum ve odak noktam bu. Eğer daha önce başka kulüplere transfer olsaydım şu anda bitmiştim.

Kendime çok iyi bakıyorum, her gün sıkı antrenman yapıp ilk 11'e girmek için hazır oluyorum. Elimden geldiğince bunun tadını çıkaracağım ve elbette takıma katkı yapmaya çalışacağım."

Sayılarda Giggs'in kariyeri

1021 Çıktığı toplam maç sayısı

952 Manchester United formasıyla çıktığı maç sayısı (Kulüp rekoru)

666 Manchester United formasıyla çıktığı lig maçı sayısı (Kulüp rekoru)

168 Manchester United formasıyla attığı gol sayısı

148 Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maç sayısı

64 Galler Milli Takımı ile çıktığı maç sayısı

35 Kazandığı kupa sayısı (Britanya rekoru)

13 Kazandığı lig şampiyonluğu sayısı

0 Manchester United kariyeri boyunca gördüğü kırmızı kart sayısı

Sıradaki Haber
FIFA, Kıbrıs için toplanacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz