Futbol

"Hiçbir zaman perde arkasında olmadım"

14 Eylül 2016 Çarşamba 15:11 - Son Güncelleme 14 Eylül 2016 Çarşamba 12:29

Ceferin'den Avrupa'nın büyük kulüplerine gözdağı...

UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa'nın büyük kulüplerine ilişkin, "Bir süredir UEFA yönetimsiz kaldı. Büyük kulüplerle uğraşmak bir problemdi. Şimdi, kimin yöneten kurum olduğunu göstermemiz gerekiyor." dedi.

Ceferin, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen UEFA başkanlık seçiminin ardından düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Başkanlığa adaylığının tamamen kendi kararı olduğunu belirten Ceferin, "Bu kadar destek olduğunu görünce işim daha da kolaylaştı. İnsanlar, değişiklikler ve yeni yüzler görmek istiyordu." şeklinde konuştu.

Sloven futbol adamı Ceferin, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2018-2019 sezonundan itibaren dört ülkeden (Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya) dörder takımın direkt katılması kararına ilişkin, "Değişikliklerle ilgili yeterince bilgilendirilmedik." eleştirisinde bulundu.

UEFA üyesi 55 ülke federasyonunun yetkilileriyle bu konuyu tartışacaklarını anlatan Ceferin, "İstesem de istemesem de bu meseleyle ilgilenmem gerekiyor ve bu ilk ilgileneceğim mesele olacak." ifadesini kullandı.

Aleksander Ceferin, başkanlığa seçilmesinde küçük ve orta seviyedeki futbol ülkelerinin yanı sıra büyük ülkelerden de destek almasına ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Küçük ve orta seviyedeki futbol ülkelerinin yanı sıra büyük ülkeler de bana ve programıma inandılar. Hiçbir zaman perde arkasında olmadım. İnsanlar bana güvendi. Futbolda perde arkasında olan hiç kimse Avrupa'nın her kesiminden 42 oy alamazdı."

Eski UEFA Başkanı Michel Platini'nin onursal başkan ilan edilmesi sorusu üzerine ise Ceferin, bu konuyu daha düşünmediğini belirtti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun kendisini seçim kampanyasında desteklediği yönündeki iddiaları yanıtlayan Ceferin, "Bugün konuşulanlar medyanın ve diğer insanların hayal gücünden ibaret. Beni destekledi mi? Umarım öyledir ama bu konuda bir şey bilmiyorum." diye konuştu.

Büyük kulüplerin UEFA'ya karşı takındığı "kabadayı" tavrına yönelik yorumu değerlendiren Ceferin, "Bir süredir UEFA yönetimsiz kaldı. Büyük kulüplerle uğraşmak bir problemdi. Şimdi, kimin yöneten kurum olduğunu göstermemiz gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Avrupa futbolunun şike, ırkçılık, güvenlik gibi birçok sorunla karşı karşıya olduğuna değinen 48 yaşındaki UEFA Başkanı, zengin ve küçük kulüpler arasındaki farkın giderek açılmasından dolayı finansal fair play uygulamasının daha sıkı hale gelmesi gerektiğini kaydetti.

Kongredeki rakibi Michael van Praag ile ilgili seçim öncesi yaşadığı gerginliklere ilişkin ise Ceferin, "Seçimlerden önce insanlar aşırı gergin olabiliyor ve hatalar yapabiliyor. Onunla bir sorunum yok." şeklinde görüşlerini aktardı.

Etiketler : CeferinUEFA
Sıradaki Haber
UEFA'nın yeni başkanı belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz