Futbol

Higuain attı, Juventus kazandı

21 Ağustos 2016 Pazar 01:35 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2016 Cumartesi 22:40

Juventus'un yeni transferi Higuain, takımına galibiyeti getiren golü attı.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2016-2017 sezonu, oynanan iki karşılaşma ile başladı.

Serie A'da yeni sezonun ilk haftasının açılış maçlarında, son 5 yılın şampiyonu Juventus evinde Fiorentina ile karşılaşırken, başkent temsilcisi Roma da Udinese'yi ağırladı.

Juventus Stadı'nda oynanan ve çekişmeli geçen maçta ev sahibi ekip, 36. dakikada Alman futbolcusu Sami Khedira ile 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu da tayin etti. Konuk ekip Fiorentina, 70. dakikada Hırvat golcü Nikola Kalinic ile skoru eşitledi: 1-1

Juventus'a üç puanı getiren golü ise İtalya'da bu yılın transferi olarak adlandırılan Arjantinli futbolcu Gonzalo Higuain attı. Oyuna 66. dakikada dahil olan Higuain, Juventus formasını giydiği ilk resmi maçında 75. dakikada galibiyeti getiren golü kaydetti. Karşılaşma, Juventus'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Roma, penaltılarla açıldı

Şampiyonluk yarışında iddialı ekipler arasında gösterilen Roma, Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Udinese'yi ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup etti.

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçta Roma, 65. dakikada Arjantinli Diego Perotti'nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu, aynı zamanda Serie A'da yeni sezonun ilk golü olarak kayıtlara geçti. Sarı-kırmızılı ekip, yine Perotti'nin 75. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşmanın son anlarına girilirken, 82. dakikada Boşnak golcüsü Edin Dzeko ile farkı 3'e çıkaran Roma, bu golden 2 dakika sonra Mısırlı Mohamed Salah ile skoru 4-0 yaptı.

Karşılaşmayı 4-0 kazanan Roma, böylece sezona seyircisi önünde aldığı farklı galibiyetle başlamış oldu. Sarı-kırmızılı ekip, aldığı 4 gollü galibiyetin ardından, maç ve gol fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Serie A'da 2016-17 sezonunun ilk haftası, bugün oynanacak 8 mücadeleyle tamamlanacak.

Türk oyuncu Caner Erkin'in formasını giydiği Inter de bu akşam TSİ 21.45'te deplasmanda Chievo ile karşılaşacak. Milli futbolcu Erkin, 23 kişilik maç kadrosunda yer alıyor.

Sıradaki Haber
Barça lige yarım düzine golle başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz