Futbol

Hollanda, Türk hakemi konuşuyor

18 Mart 2014 Salı 16:17 - Son Güncelleme 18 Mart 2014 Salı 17:02

Türk asıllı hakem Serdar Gözübüyük, çıkan iddiaları yalanladı.

Hollanda'da Birinci Futbol Ligi'nde (Eredevisie) görev yapan Türk asıllı hakem Serdar Gözübüyük, hafta sonunda yönettiği PEC Zwolle-Go Ahead Eagles maçında "penaltı kararından sonra bir oyuncudan yerde yatmaya devam etmesini istediği" yönündeki iddianın tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Gözübüyük, Go Ahead Eagleslı oyuncu Jarchinio Antonia'nin kendisi hakkında sarf ettiği, "Hakem, seyirci tepkisini azaltmak için penaltı kararından sonra benden biraz daha yerde yatmamı istedi" sözlerinin yalandan ibaret olduğunu iddia etti.

Olayın en yakın şahitlerinin diğer futbolcular ve yardımcı hakemler olduğunu dile getiren Gözübüyük, "Böyle bir sözü kesinlikle söylemedim. Elimde kanıt var. Zaten söylesem yanımızdaki herkes duyar. Kaldı ki maçta konuştuklarımızın hepsi hakemlerde bulunan ses cihazına kaydediliyor. Bunu maçtan sonra dinleriz, isteyen dinler. Bu her yerde böyledir. Bunu dinlediğinizde gerçeğin böyle olmadığı net ortaya çıkar. En büyük kanıtım bu. Bunun yanı sıra PEC Zwolle takımı kalecisi yanımızdaydı, konuştuklarımızı duydu. Onların aleyhine penaltı verdim o neden konuşmadı? Çünkü böyle bir şey yok" diye konuştu.

Söz konusu futbolcunun "yalan söylediğini" öne süren Gözübüyük, medyanın ise kendisini aramadan tek taraflı haber yaptığını ifade etti.

Hakemlik kariyerinde bu tür "mesnetsiz" iddialarla zaman zaman karşılaştığını ve buna hazırlıklı olduğunu söyleyen Gözübüyük, şöyle konuştu:

"Apaçık bir yalan var ortada ama ben bunları hiç takmıyorum, başarılı olmak için elimden geleni yapıyorum."

PEC Zwolle'ye karşı 2-0 kaybettikleri maçtan sonra açıklamada bulunan Go Ahead Eagleslı Antonia, takımının penaltı kazandığı pozisyon sonrası Gözübüyük'ün kendisinden biraz daha yerde kalmasını istediğini iddia etmişti.

Sıradaki Haber
VİDEO | 2022 Dünya Kupası kışın mı yapılacak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz