Futbol

İbrahimovic dövmelerini sildirdi!

20 Şubat 2015 Cuma 18:44 - Son Güncelleme 21 Şubat 2015 Cumartesi 00:27

PSG'nin yıldızı Zlatan İbrahimovic, vücuduna yazdırdığı 50 ismi sildirdi.

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'de (PSG) forma giyen İsveçli Zlatan İbrahimovic, Birleşmiş Milletler (BM) kampanyası için vücuduna yazdırdığı 50 ismi sildirdi. Yıldız futbolcu, "İsimler artık bedenimde değil ama o isimlerin sahipleri hala dışarıda bir yerde" dedi.

İbrahimovic, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından, dünyadaki açlıkla mücadeleye dikkati çekmek için Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ile ortak yürüttükleri "805 Milyon İsim" adlı proje kapsamında, vücuduna geçici dövmeyle yazdırdığı 50 ismi sildirdiğini duyurdu.

Yıldız futbolcu, "İsimler artık bedenimde değil ama o isimlerin sahipleri hala dışarıda bir yerde" yazarak dövmelerin siliniş anına dair bir fotoğraf paylaştı.

İbrahimovic, geçen hafta PSG-Caen maçında 2. dakikada attığı gol sonrası formasını çıkarmış ve yeni dövmeleri tüm dünya basını tarafından merak konusu olmuştu.

Twitter'daki hesabında da dövmelerinin bir kısmının fotoğrafını yayımlayan İbrahimovic, fotoğrafta görünen "Abdullah" isminin kendisi için büyük önem taşıdığını yazmıştı.

İsveç basını ise "Abdullah" isminin futbolcunun Müslüman olan büyük dedesiyle ilgili olabileceği tahmininde bulunmuştu.

İbrahimovic, maçtan bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, dövmelerin BM Gıda Programıyla ortak yürütülen "805 Milyon İsim" kampanyasıyla ilgili olduğunu açıklamıştı.

Dünya Gıda Programı tarafından şu ana kadar yardım edilen 80 milyon kişiden, 50'sinin ismini sembolik biçimde vücuduna geçici dövme olarak yazdıran ünlü futbolcu, bu isimleri bir nebze de olsa duyurmuş olduğunu söylemişti.

Sıradaki Haber
ÖZET | İlkay attı, Dortmund mutlu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz