Futbol

İmkansızı başaran adam Messias

27 Şubat 2022 Pazar 13:16 - Son Güncelleme 27 Şubat 2022 Pazar 14:11  |  Kaynak : TRT SPOR

"18-19 yaşındaydım ve futbolcu olmak için çok geç gibiydi. Avrupa'da harika bir futbolcu olacağımı söyleyen bir teyzem vardı, ama artık buna inanmıyordum” bu sözler, Milanlı Messias’a ait... Hayalinin peşinde koşan bir adamın hikayesi bu...

Brezilya, kimileri için deniz, kum, güneş ve eğlenceden ibaret olsa da kimileri için sert bir iklimdir...

Messias’ta bu iklimin gazabına uğradı.

Brezilyalı her çocuk gibi kurtuluşunu futbolda aradı, maddi zorluklar nedeniyle futbol hayalinden vazgeçti ve 20 yaşında eşi ve çocuğuyla ağabeyinin peşinden daha iyi bir yaşam için İtalya’ya gitti.

Çizme’de bir beyaz eşya firmasında teslimatçı olarak işe başladı.

Aylık 600 euro kazanç sağladığı bu işte 4 yıl devam eden Messias, İtalya’da amatör mahalli bir turnuvada Perulularla futbol oynamasıyla belki de bir mucizenin başlangıcını yapmış oldu.

Orada gösterdiği performansla Torino’nun bir amatör takımı Messias’ı kadrosuna katarken aylık 1500 euro maaş vermeyi kabul etti.

Messias bu teklifi kabul ettiğinde belki de ileride yaşayacağı rüya gibi kariyeri hiç düşünmedi. O sadece işçi olarak kazandığı 600 euro olan maaşını aylık 1500 euro’ya çıkarmanın sevincini yaşıyordu.

4 yıl amatör futbol oynadıktan sonra şans kapısını çaldı ve 24 yaşındayken İtalya 5. liginden Casale’ye çağrıldı.

Casale’de 32 maçta 21 gol atarak takımının Serie D’ye çıkmasında büyük rol oynadı.

Artık bir üst seviye olan 4. ligdeydi.

2017/2018 sezonunda Messias'ın takımı Gozzano, Serie C bileti aldı. Brezilyalı oyuncu, Serie C'deki ilk maçına Gozzano formasıyla 23 Eylül 2018'de Cuneo'ya karşı çıktı. Messias böylece, kariyerindeki ilk profesyonel maçına 27 yaşında çıkmış oldu.

Alt liglerde başarılı dönemler geçiren Brezilyalı gurbetçi, 2019/2020 sezonunda İtalya serie B takımlarından Crotone ile anlaştı.

Messias İtalya ikinci liginde mücadele etmeye başlamıştı.

Crotone’de yine iyi bir performans sergileyen Messias takımının Serie A’ya çıkmasında önemli bir oynadı.

Avrupa’nın zirvesinde, İtalya Serie A’da ilk golünü 25 Ekim 2020'de Cagliari'ye atmayı başardı

Ve bu sezon başında ise Milan formasını sırtına geçirerek hayatta mucizelerin olduğunu tüm dünyaya kanıtladı.

Atletico Madrid deplasmanında attığı golle Milan'ın bu sezon ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini almasını sağlayan Junior Messias, İtalya'da spot ışıklarının altına girdi.

Ve maç sonu göz yaşlarını tutamayan Messias şunları söyledi:

 “Golden sonra ağlamak istedim. Yaşadığım her şey aklıma geldi. Golün ardından Tanrı'yı ve benim için yazdığı hikayeyi düşündüm. Brezilya'da çocukken futbol oynadım ama 2015'e dek futbolcu olmayı hiç düşünmemiştim. Transfer gerçekleştiğinde teyzemin bana söylediklerini hatırladım. Bu masalı hak ettiğimi düşünüyorum. Birçok fedakârlık yaptım ve hiçbir zaman geç olmadığını gösterdim. 30 yaşında Milan'dayım ve her şeyin mümkün olabileceğini ispatladım. "

Hayat hesapla değil Nasip ile yaşanıyor derler ya Messias’ın hikayesinde ise “KADER GAYRETE AŞIKMIŞ”... 

Etiketler : messiasMilan
Sıradaki Haber
PSG, Mbappe-Messi işbirliği ile 3 puanı kaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz