Futbol

''İnanılmaz bir futbolcu''

17 Aralık 2015 Perşembe 16:35 - Son Güncelleme 17 Aralık 2015 Perşembe 14:42

Wenger: ''Mesut Özil, takımın belkemiği"

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'ın teknik direktörü Arsene Wenger, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in performansı için "inanılmaz" yorumunu yaptı.

Fransız teknik adam, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, 27 yaşındaki futbolcunun kendisini çok geliştirdiğini belirterek, "Ligde şu ana kadar 13 asist yaptı. Teknik kalitesi yüksek, skor üreten futbolcular bulmak çok zor. Mesut Özil, takımın belkemiği" ifadesini kullandı.

Birçok kişinin Mesut'un mücadeleci yanını unuttuğunu kaydeden 66 yaşındaki Wenger, "Maç boyunca daha çok koşuyor. Artık ceza alanında kendisini daha fazla gösteriyor. İnanılmaz bir futbolcuya dönüştüğünü düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Premier Lig'de 19 yıldır görev yapan deneyimli teknik adam, gündemdeki Chelsea'nin küme düşme tartışmalarına da değinerek, Londra ekibinin zor bir dönemden geçtiğini ancak küme düşmeme mücadelesi vermediğini söyledi.

2013 yılından İspanya'nın Real Madrid takımından 42 milyon sterline Arsenal'a transfer olan Mesut Özil, bu sezon üst üste yedi maçta asist yaparak rekor kırmıştı. Geride kalan 16 haftada toplam 13 asiste ulaşan Mesut, Avrupa'da asist yapan futbolcular sıralamasında zirvede yer alıyor.

Sıradaki Haber
"Fransa Ligi, Zlatan'sız bir hiç"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz