Futbol

İngiliz futbolunda skandal!

02 Aralık 2016 Cuma 14:32 - Son Güncelleme 02 Aralık 2016 Cuma 11:35

Chelsea'de cinsel tacize uğrayan eski futbolcu Johnson, susması karşılığında kulüp tarafından kendisine 50 bin sterlin ödendiğini ileri sürdü.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin eski futbolcusu Garry Johnson, maruz kaldığı cinsel istismarı kamuoyuna açıklamaması karşılığında kulüp tarafından kendisine 50 bin sterlin ödendiğini iddia etti.

Kulübün kapısından 1970 yılında 11 yaşındayken giren ve 13 yaşından itibaren tacize uğradığını belirten Johnson, başkent temsilcisinde küçük yaştaki yetenekleri keşfeden ekibin başındaki Eddie Heath'in adının karıştığı cinsel istismar iddialarının ardından susması için üç yıl kendisine ödeme yapıldığını ileri sürdü.

1978–1981 yılları arasında Chelsea forması giyen 57 yaşındaki Johnson, "Sanırım beni kontrol altında tutmak için ödeme yapıyorlardı. Chelsea'yi dünyada milyonlarca seveni takip ediyor. Dünyanın en zengin ve büyük kulüplerinden birisi. Bütün taraftarları gerçekleri bilmeyi hak ediyor. Susmaları için diğerlerine de ödeme yapmış olabilirler. Umarım hiçbir kulüp bunların üstünün örtülmesine ve kimsenin adaletten kaçmasına izin vermez." ifadelerini kullandı.

1968-1979 yılları arasında Chelsea'de görev yapan Heath, hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasından önce hayatını kaybetti.

Bury ve Sheffield United'ın eski futbolcusu, 43 yaşındaki Andy Woodward'ın, futbola başladığı dönemde teknik direktör Barry Bennell'in cinsel istismarlarına maruz kaldığını açıklamasıyla başlayan İngiliz futbolundaki pedofili ve cinsel istismar tartışmalarında, 17 polis ekibi görev yapıyor.

Çocukları korumak için 1884 yılında başkent Londra'da kurulan Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği (NSPCC), bu konuyla ilgili oluşturduğu şikayet hattına 23-29 Kasım tarihlerinde 860 ihbar aldığını bildirmişti.

Sıradaki Haber
Walcott'tan dünya rekoru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz